Millenniumi Pályázat!

Nyomtatás

ImageSzeretettel meghirdetünk  felnőteknek egy pályázatot a Szent István király  által 1009-ben megalapított Erdélyi Egyházmegye ezer éves születésnapja alkalmából.

 

 

 

 

 

 

Téma:

Hogyan, mivel készül a mi közösségünk (plébánia, falu, iskola, kiscsoport, család) a mi nagy családunk, az Erdélyi romai katolikus főegyházmegye ezer éves születésnapjára?

Időpontok:

A pályázat kiírásának az ideje: 2008. szeptember 1.

Leadási időpont: szeptember 29. - Főegyházmegyénk védőszentjének, Szent Mihály arkangyalnak az ünnepe.

 

 Pályázati kiírással kapcsolatos információk, elérhetőség:

Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.

Pályázat összdíja: 5.000 RON

I. Laptop

II. Videó-kamera

III. digitális fényképezőgép

Pályaművek elbírálói:
Antal atya, János  atya,  Molnár  Melinda újságíró, Galaci Emőke egyetemista, Karda Imelda tanárnő
A pályázat célja:

1. Tudatosítani, hogy a jó Isten ezer éve, velünk van, bízhatunk benne, számíthatunk rá! Isten hozzánk lehajló jóságára mi a mi válaszunk? Jó lenne, ha valami változna. Több, szebb, tisztább, igazabb lenne  az életükben - akár az egyéni, akár a közösségi életünkben. Megtérés, kiengesztelődés, újrakezdés stb.  Természetesen a megfogalmazott tervek valóra váltását nyomon követnénk a Jubileumi Év során.

2. Megismerkedni olyan emberekkel, kik a helyi közösségekben feladatokat vállalnak fel, és oldanak meg. Segíteni, támogatni munkájukban, sőt egymással is megismertetve, egy közösséget építeni, az élet szolgálatára.

Az én célom, létrehozni és felépíteni ebben a jubileumi esztendőben a Szövetséget az Életért. Egy olyan Szent Ferencnek kisebb testvéri lelkiségéből kinövő  mozgalmat, amelyik a legeldugottabb faluban is alázattal, szeretettel szolgálja a megfogant és megszületett életet.

Jó munkát kívánok, Csaba t. 

 

Image