Játék helyett szemétszedés a csángóföldi Nagypatakon

Nyomtatás

b_300_300_16777215_00_images_stories_Igaz_Tarsadalom_7156333-k.jpg2011. december 12-én délben az óvodásokkal egy rövidke sétára indultunk faluba. Igen ám, de ez nem egy átlagos séta volt, hanem közben összeszedtük az összes szemetet az utcáról. Mi így próbáljuk szebbé tenni a falunkat és majd a karácsonyunkat.

A nagy akció előtt megbeszéltük a tennivalókat, a munka menetét. Majd mindenki kapott egy üres szemeteszsákot amit a kis kezükben szorongatva elindultunk. Amíg ismét az iskolánkhoz értünk, meg is teltek azok hulladékokkal. Sajnos Nagypatakon nem igazán vannak elhelyezve szemetesek az utcán, így legtöbb hulladék az árok széleken landol. (Nem csak a gyerekeké!)
A szemétszedési akció után, megbeszéltük az ovisokkal, hogy ezután jobban fogunk figyelni környezetünkre, annak tisztaságára.
Úgy érzem megértették, hogy mennyire fontos, hogy ne dobjunk el semmiféle hulladékot, mivel nincs csúnyább egy koszos, szemetes utcánál.
Jó lenne már, hogy egész kis korukba ezt csepegtessük beléjük, ezért úgy döntöttünk, hogy rendszeresen megyünk ilyen és hasonló hasznos sétára.
Botos Erzsébet és az ovisok
erdely.ma