Családkonferencia

Nyomtatás

A Gyulafehérvári Főegyházmegye család-csoportja Család, egység, többség, közösség címmel konferenciát szervez szeptember 24-26. között a marosvásárhelyi Deus Providebit Tanulmányi Házban.

2010/2011: Kommunió éve – Legyenek egy
„Isten a szeretet” (1Ján 4,8b). Ez a hitvallás arra ösztönöz, hogy mindnyájan, együtt és közösen, a Szeretet-Isten jóságát éljük és hirdessük. Mi lehet tehát a célunk? Újrakezdés a szeretetben. Újrakezdés az igazi közösség építésében. A szeretetben való létezés, a felelősségvállalás, az összefogás, az összetartozás tudat, találkozás, kölcsönös segítségnyújtás, egymás iránti érdeklődés és kölcsönösség lelkületének gyakorlása.
A KONFERENCIA TERVEZETT TÉMÁI ÉS ELŐADÓI
A. A kommunió teológiája és gyakorlati vetületei Erdélyben – Családok a kommunió évében (Csató Béla, Csíkszentkirály)
B. Egy testté lesznek (Czakó Gábor, Budapest)
C. Az egység lelkisége (Domokos Tamás és Ilona, Csíkszereda)
D. Egység, többség, közösség – nagycsaládok ma és holnap
E. Nemzeti összefogás, az élet kultúrája (Böjte Csaba – Déva)
Az elhangzott előadások után a felmerülő kérdésekre az előadó válaszol. A témák elmélyítése érdekében páros- és csoportos beszélgetésekre kerül sor.
Az együttlét az imának is lesz szentelve: az eukarisztikus imádás és ünneplés az egyházmegye házaspárjaiért és családjaiért lesz felajánlva.
Részvételi díj:  75 RON / házaspár / 2 nap.
Elszállásolás befogadó családoknál történik.
Részvételi szándékot legkésőbb szeptember 10-ig lehet jelezni a Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát. e-mail címen, vagy a 540053 – Targu Mures, Családiroda – Pta Trandafirilor N.61. postai címen.
www.romkat.ro