IFJÚSÁGI ÜZLETI PROGRAM

Nyomtatás

Kurkó JánosKurkó János: Ha volt négy lovunk, akkor kellett hat

 

 

Milyen lehetőségek állnak a fiatalok előtt vállalkozás terén? Mennyire fontos a társadalmi szerepvállalás az üzletben? Kurkó János György válaszolt a fiatalok kérdéseire.
A cégalapítást ne csak a vagyonszerzés motiválja, hanem profitáljon belőle a környezet is valamilyen formában. Ilyen szellemben működik az Ifjúsági Üzleti Program és ezt vallja Kurkó János György sikeres székelyföldi vállalkozó is, aki olykor bevételeinek jelentős részét fordítja közügyek megoldására. Úgy tartja, hogy a kemény, megfeszített munka az érvényesülés kulcsa és eszerint is él. Reggelente a nappal kel és dolgozik, vállalkozásai pedig virágoznak.
Az előadóval készült videointerjút itt lehet megtekinteni:

Az erdélyi vállalkozó a program vendégelőadójaként beszélt többek között sikereiről, a jelenlegi gazdasági helyzetről és az értékteremtés fontosságáról. Nem csak az üzleti tervezés modul diákjainak szolgált hasznos tanácsokkal, hanem a média és marketing modul fiataljaira is motiválóan hatott élettörténete, amelyet a kemény munkával szerzett anyagi és presztízsbeli kiegyensúlyozottság jellemez.
Bátorságot és olykor vakmerőséget tanúsít példája, hiszen már fiatalkorában is különböző leleményes üzleti tevékenységeket folytatott. Első cégét meglepően kevés tőkével, szinte mostohának mondható körülmények között hozta létre, mára pedig az egyik legbefolyásosabb emberként tartják számon a térségben. Az előadásról a fiatalok számos tanulsággal távoztak: komoly, pontos munkával bármilyen tervüket megvalósíthatják. Ez azonban nem minden: a társadalmi szerepvállalás már az új szellemű üzletfelfogás szerves részét képezi, Kurkó János felismerve ezt, szívesen vesz részt akár nonprofit kezdeményezésekben, példát szolgáltatva ezzel más vállalkozóknak.
www.penzcsinalok.transindex.ro