Ő a mi Édesanyánk

Nyomtatás

ImageSarlós Boldogasszony tiszteletére hívta ünnepre a híveket az 1640-ben épült kotormányi kápolna harangja. 

 

 

 

A vasárnap tartott búcsú nagy eseménynek számít a kis falu életében, mondhatni az év legnagyobb ünnepe, melyre elszármazottak és ismerősök egyaránt érkeznek a kotormányiakhoz.

Az idei szabadtéri szentmisét Berszán Lajos gyimesfelsőloki plébános celebrálta. Ünnepi prédikációjában hangsúlyozta, a Szentírásban kimondott fontosságot tulajdonítanak Máriának. „Melyik az utolsó könyve a Bibliának? A Jelenések könyve, amelyben Jézus legfiatalabb és legkedvesebb apostola, János leírja: nagy jel tűnt fel az égen, egy Asszony, kinek öltözete a Nap, lába alatt a Hold, fején pedig tizenkét csillagból koszorú” – említette a plébános, majd folytatta: „Jól tettétek, hogy eljöttetek tisztelni a Szűzanyát, erre a kicsi szent helyre” – fogalmazott az atya.
Arra kérte a híveket, valahányszor elhajtanak autóval a Kotormány felé vagy a mellette elvezető úton, nézzenek a templomra, és kérjék a Szűzanya segítségét. „Ezen a szent búcsún kívánom, hogy értsétek meg, Hozzá kell ragaszkodnunk, Őt kell szeretnünk, hiszen Ő a mi Édesanyánk” – mondta Berszán Lajos plébános, aki a lourdes-i jelenések 150. évfordulójáról is megemlékezett.

Rédai Botond