Az "Egyetemes ima az életért" mozgalom zarándoklata Krakkóba

Nyomtatás
Multithumb found errors on this page:

There was a problem loading image http://www.radiovaticana.org/img_common/x.gif
There was a problem loading image http://www.radiovaticana.org/img_common/x.gif

A II. János Pál „Evangelium Vitae" k. enciklikájában megfogalmazott felhívásra válaszolva létrejött mozgalomnak egy nagy jelentőségű zarándoklata közeledik Lengyelországban. Az „Egyetemes ima az életért" társulat kezdeményezése március 30-án, az Isteni Irgalmasság vasárnapján érkezik Krakkóba.

Ez az ünnep a kereszténység számára kétszeresen fontos és egymáshoz kapcsolódó pillanatot képvisel. Ezt az egységet Szent Faustina Kowalska nővér erősen támogatta, akinek életéből és alapelveiből merít ösztönzést az életvédő társulat. A zarándoklat számára választott helyszín, Krakkó is jelentős szimbólumértékkel rendelkezik: Szent Fausztina szülővárosa és Karol Wojtyła püspöki székhelye volt pápává választása előtt.
Az ünnepi szentmisét Stanisław Dziwisz bíboros, krakkói érsek mutatja be. A szertartásra számos vallási társulat tagjai és zarándokok gyűlnek össze, hogy együtt imádkozzanak egy olyan korszakban és egy olyan társadalomban, amely szem elől vesztette az emberi élet leghitelesebb értékét. A krakkói életvédő nap célja, hogy ráirányítsa a figyelmet az élet ellen elkövetett bűn orvoslására a szeretet gyümölcsei, a szenvedés alázatos elfogadása, a nehéz helyzetben levőkkel való együttérzés, a meg nem született, elutasított gyermekek szeretete által.
A „Védjük az életet Máriával" társulat által szervezett zarándoklat állomáshelyei között lesz még Wadowice, II. János Pál szülővárosa és Czestochowa, a világhírű Mária-kegyhely is.
x.gif