Hamarosan hat új boldoggal gazdagodik az Egyház

Nyomtatás

ImageA Pápai Liturgikus Szertartások Hivatala augusztus 19-i közleményében arról tájékoztat, hogy a közeljövőben hat személy boldoggáavatására kerül sor.

Szeptember 21-én, Veronában emelik az oltár dicsőségére Vincenza Maria Poloni szerzetesnőt, az Irgalmasság Nővérei Kongregáció alapítónőjét. A veronai születésű leendő boldog 1802 és 1855 között élt. Ma az általa alapított kongregáció három földrészen van jelen, főleg Olaszországban, Brazíliában, Németországban és Angolában.
Szeptember 28-án vasárnap, a lengyelországi Bialystokban avatják boldoggá Isten Szolgáját, Michal Sopocko atyát, Szent Fausztina nővér, az Isteni Irgalmasság apostola gyóntatóját, aki 1888-ban született a vilniusi egyházmegyében.
Október 4-én két boldoggáavatási szertartásra kerül sor: a lombardiai Vigevano székesegyházában az oltár dicsőségére emelik Francesco Pianzola atyát, a Béke Szeplőtelen Királynője Missziós Nővérek kongregációjának alapítóját. A múlt század első felében életét szűkebb hazájában a földműveseknek szentelte. Vidéken és a gyárakban egyaránt fáradhatatlanul hirdette az evangéliumot. 1943-ban hunyt el.
Ugyancsak október 4-én iktatják a boldogok közé Isten Szolgáját, Francesco Giovanni Bonifacio atyát, akinek életét Tito marsall gárdistái ontották ki barbár módon 1946. szeptember 11-én. A fiatal papot a hit iránti gyűlöletből ölték meg, holttestét a Trieszt környéki karsztvidék barlangjaiba dobták.
A franciaországi Lisieux hívei nagy buzgalommal készülnek a Gyermek Jézusról nevezett Kis Szent Teréz szüleinek boldoggáavatási szertartására. Louis Martint és Zélie Marie Guérint október 19-én emelik az oltár dicsőségére. A mélyen hívő házaspár mindennap arról tett tanúságot, hogy Isten jelenlétében élte életét. A gyermekek nevelésében, a szenvedés, a megpróbáltatások elviselésében, a szegények iránti gondoskodásban ma is példaképet jelentenek a családok számára.
Vatikáni Rádió/Magyar Kurír