Schönborn bíboros Međugorjéban

Nyomtatás

Schönborn bíboros Međugorjéban December 28-án délután Christoph Schönborn bíboros, bécsi érsek Međugorjéba érkezett, hogy néhány csendes, imádságos nap után ott ünnepelje az Újévet.

 

 

Első međugorjei látogatása alkalmával Petar Vlašić ferences, a helyi Szent Jakab plébánia plébánosa köszöntötte a bíborost, aki ezt követően a többi ferencessel, köztük Tomislav Pervan korábbi plébánossal is találkozott (képünkön – a szerk.).

Schönborn bíboros elmondta: a következő néhány napban szeretne ellátogatni a Cenacolo közösséghez és találkozni Marija Pavlovic-Lunettivel, a hat medjugorjei látnok egyikével. Úgy tervezi, hogy gyóntatni is fog, és ő mutatja be a szilveszter éjféli újévi szentmisét a Szent Jakab-templomban – írja a medjugorje.net.
A crownofstars.blogspot internetes oldal értesülése szerint a december 29-én délelőtt bemutatott angol nyelvű szentmise végén bejelentették, hogy Schönborn bíboros december 30-án délután beszédet mond a međugorjei Sárga Teremben, és megerősítették, hogy ő lesz a szilveszter éjjeli és az Újév napi szentmise főcelebránsa.
Magyar Kurír