Használná-e Jézus az internetet?

Nyomtatás

Image„Hát persze! Jézus nem félt a határoktól. Jól érezte magát a saját bőrében, és mondani akart valamit az embereknek. Biztos vagyok hát benne, hogy használná a Twittert. Beszélne a tévében. Telefonálna. Járná az utcákat" – véli a Springfieldi Egyházmegye lapjában James W. Longe westfieldi káplán.

A 35 éves papnak és munkatársainak meggyőződése, hogy Jézus üzenetét új módon kell új emberekhez eljuttatni. Az elmúlt év során az elektronikus evangelizáció több formáját indították el, hogy minél többen jussanak közelebb a hithez. 2009 áprilisa óta a plébánia YouTube oldalán több mint húszezren nézték meg saját készítésű videóikat. A férfiak egyházközségi blogot, Facebook-oldalt és Twitter-profilt hoztak létre, és ingyenesen letölthető szentbeszédeket, énekeket, imákat tettek fel az iTunes-ra.
ImageA plébánia elektronikus kínálata részben tanít, részben szórakoztat. Az egyik, sokak által kedvelt YouTube-videón például Longe a Szűzanya-szobor előtt állva beszél Jézus Anyjáról, míg egy másikon McGrath plébános éppen olasz ételt főz; a kamera a plébániakertből a konyhába, majd az ebédlőasztalig követi – írja a CNS.
Magyar Kurír