Aktív részvétel a Hit Évében

Nyomtatás

b_300_300_16777215_00_images_stories_Szent_Kozosegek_086.jpgA XVI. Benedek pápa által meghirdetett Hit Éve a II. Vatikáni Zsinat megnyitásának 50. évfordulóján, 2012. október 11-én kezdődik.

A papi és szerzetesi hivatásokért imádkozó SERRA Közösség szeretné ezt az évet olyan módon megélni és megünnepelni, hogy az egész évünk minden napja imádsággal, megélt és cselekvő szeretettel teljen. Ezért a Hit Évéhez egy imafelhívással csatlakozunk.
A Hiszekegy imádságát minden ünnepi szentmisén imádkozzuk. Közösségünk a Rózsafüzér titkainak imádkozása alapján szeretné naponta imádkozni, átelmélkedni és életté váltani a Hitvallás szavait. Ehhez segítségül kérjük papok és szerzetesek napi bevezető gondolatait, és sok imádságot ajánlunk. A Hitvallást a hét napjainak megfelelően hét gondolat köré csoportosítjuk és imádkozzuk minden nap, az Imaév végéig.
Vasárnap: Hiszek egy Istenben, mindenható Atyában, mennynek és földnek Teremtőjében. Bosák Nándor megyéspüspök elmélkedése
Hétfő:    Hiszek Jézus Krisztusban, Isten egyszülött Fiában, a mi Urunkban.
Juhász Imre Kolping prézes, Újfehértó plébánosának elmélkedése
Kedd:     Hiszek a Szentlélekben, Urunkban és éltetőnkben.
Bartha Angéla Szociális Testvérek Társasága nővére imája
Szerda:   Hiszek az egy szent katolikus és apostoli Anyaszentegyházban
Pankotai József Demecser Plébánosának elmélkedése
Csütörtök: Vallom az egy keresztséget a bűnök bocsánatára.
Dr. Krakomperger Zoltán teológiai tanár, Hajdúszoboszló plébánosa gondolatai
Péntek:   Várom a holtak feltámadását.
Keresztes László Kótaj plébánosának gondolatai
Szombat:  Várom az eljövendő örök életet.
Dr.Seregély István nyugalmazott egri érsek elmélkedése
Imakezdeményezésünket szeretnénk minden imádkozó személy és közösség számára ajánlani. Várjuk a közösségek és magánszemélyek csatlakozását, hogy minél többen legyünk, akik nemcsak egy tematikus évet szeretnénk megélni, hanem a Hit Évét, a Szentháromságos Egy Istenhez, az Anyaszentegyházhoz tartozásunkat, a keresztségünket megélve és folytonosan megújítva készülni az eljövendő Örök Életre.
A csatlakozási szándékát a www.serra.hu honlapon megjelölt e-mail címen lehet jelezni. Az elmélkedéseket elektronikus úton, vagy kiadvány formájában juttatjuk el az imádkozni szándékozóknak. Reményeink szerint a kezdeményezésünk szerint átimádkozott és megélt Hit Éve közelebb segít bennünket és közösségeinket az élő egyházhoz, felebarátainkhoz, mélyíti és élővé teszi hitünket, megerősíti kereszténységünket, eleget téve Jézus Krisztus felszólításának: „szüntelenül imádkozzatok!”
A SERRA Magyarország imaközösség képviseletében
Gégény Béla vezető, Ruszki Gábor plébános, Serra-káplán, Dr. Kádár Brigitta sajtóreferens