Főegyházmegyei lelkipásztori munkatársképzés indul Marosvásárhelyen

Nyomtatás

Isten kegyelméből újra meghirdetjük a főegyházmegyei lelkipásztori munkatársképzést ez év novemberétől, Marosvásárhelyen. Kérem a Paptestvéreket, hogy biztassák és segítsék azokat a híveket, akik a lelkipásztori munkájukban segítségükre lehetnek a képzés elvégzése után.

A lelkipásztori munkatársképzés a főegyházmegyei pasztorális terv célkitűzéseit figyelembe vevő, elkötelezett, vagy magukat elkötelezni vágyó keresztényeket szólítja meg. Ezek olyan személyek, akik Istennel és az Egyházzal kapcsolatos ismereteiket szeretnék elmélyíteni, valamint egyházi közösségeink aktív tagjaiként, a közösség adott keretein és lehetőségein belül szolgálatot is vállalnak. A kurzus egyben lektor- és akolitusképzést is szolgál azok számára, akik plébánosi ajánlással rendelkeznek, és a feltételeknek megfelelnek.
A képzés célja: lelkipásztori munkatársak képzése, a római katolikus Egyház tanításának elmélyítése, annak gyakorlati alkalmazása, a vallási műveltség szintjének emelése, a tudatos-öntudatos keresztény közéletiség fejlesztése, szociális, karitatív lelkület, érzékenység fejlesztése, a lektori és akolitusi szolgálat felvevésére való felkészítés.
Mit nyújt a képzés a résztvevőknek?

–  teológiai ismeretek megszerzését;
–  rálátást Főegyházmegyénk szükségleteire, közösségeinkre, a plébániai feladatokra;
–  csoport- és közösségvezetői ismeretek megszerzését;
–  az Isten-kapcsolat elmélyítését, rendszeres lelki feltöltődést;
–  közösség-élményt;
–  felkészítést a lektori, illetve akolitusi szolgálat végzésére.

A képzés felépítése: a képzés időtartama 3 év, évi négy, hétvégi, tömbösített képzési alkalom (péntek délutántól – szombat délutánig). Egy-egy képzési tömb a lelki program mellett elméleti előadások, műhelymunkák, csoportmegbeszélések keretében négy témát foglal magába. A témákat mindig az éves pasztorális tervhez igazodva választjuk ki.
Az egyes témákat mindig négy szempont szerint vizsgáljuk: a szentírástudomány, a szisztematikus teológia, valamint a diakónia és a gyakorlati pasztoráció szempontjai szerint. A rövid, 40 perces elméleti impulzusokat gyakorlati megvilágítás követi, amelyek alapján történnek a csoportbeszélgetések és a műhelymunka.
A képzés helyszíne: Marosvásárhely, az első oktatási alkalom 2012. december 14-15.
Az érdeklődők folyó év november 25-ig jelentkezhetnek a Főegyházmegyei Pasztorális Iroda munkatársánál.
Elérhetősége:
Molnár Izabella
Telefon:+40 753 869706
E-mail: Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.
A jelentkezéshez plébánosi ajánlás szükséges.