Szent Ágnes ünnepén bemutatták a pápának a megáldott bárányokat

Nyomtatás

1527649.jpgKovács Ágit drága kolléganőnket, Madarasi Ágnest és Szökefalvi Ágnest nagylelkű támogatóinkat és minden Ágnes lányunkat, kollégánkat, támogatónkat, Isten áldja meg jósággal, de szálljon rájuk a pápa áldása is bőséggel,

Csaba t.

Január 21-én mutatták be XVI. Benedeknek a Szent Ágnes liturgikus emléknapja alkalmából a szentről elnevezett római bazilikában délelőtt megáldott bárányokat. A Szentatya hétfőn délelőtt 11 órakor kezdte meg az audienciák sorát. Először Angelo Bagnasco bíboros, Genova érseke, az olasz püspöki konferencia elnöke járult a pápa elé.
A pápa ezt követően folytatta az olasz püspöki konferencia ad limina látogatást végző főpásztorainak egyenkénti fogadását. Öt calabriai püspökkel találkozott a pápa.
Az Apostoli Palotában mutatták be Benedek pápának a Szent Ágnes liturgikus emléknapja alkalmából a szentről elnevezett, a Via Nomentanán található római bazilikában délelőtt megáldott bárányokat. Ezeknek az állatoknak a gyapjából készül a metropolita érsekek számára a pallium.
A pallium liturgikus méltóság és joghatósági jelvény, amelyet csak a pápa és az érsekek viselnek templomaikban és egyházmegyéjük területén. Fehér gyapjúból készül, amelyen hat fekete selyemből rászőtt kereszt látható. A pallium átadásának rítusát a Szentatya végzi minden év június 29-én Szent Péter és Szent Pál ünnepén.
Vatikáni Rádió/Magyar Kurír