Nevelő munka

Nyomtatás

A székelyudvarhelyi ferences közösség 2000 őszétől azt a megbízatást kapta elöljáróitól, hogy folytassa elődeink nevelő munkáját. Ettől fogva minden tanévben, a volt Seraficum épületébe olyan fiukat fogadtunk be, akik udvarhelyen tanulnak, és katolikus környezetben szeretnének lakni.

Az általunk fenntartott kollégium legfőbb nevelési célja a keresztény nevelés. A felvételekor különös tekintettel vagyunk azokra, akik érdeklődést mutatnak a papi, vagy szerzetesi hivatás iránt, vagy szociálisan hátrányosabb fiatalokra (árva, félárva, elhagyott, sokgyermekes családból való, anyagilag hátrányos körülmények közt élő fiatalok). A kollégium szállást, étkezést, az itt tartózkodáshoz szükséges ruhaneműk kimosását, a tanuláshoz megfelelő időt, lelki programokat kínál. A kiadásokat az erdélyi ferences rendtartomány, az udvarhelyi rendház, jó szándékú adakozók és a kollégisták havi hozzájárulása fedezi.
Hogyha a plébános úr által ellátott közösségben, olyan 8.-ik osztályt végzett, katolikus fiúról tud, aki a 2008/09-es tanévben a város bármelyik iskolájában fog tanulni, szeretettel kérjük, hogy irányítsa hozzánk.
A jelentkezéshez a következő iratok szükségesek:
További részletekért, valamint jelentkezési űrlapért keressenek bennünket a székelyudvarhelyi ferences rendházban, Tamási áron utca 2 szám alatt, telefon: 0266213016
Köszönjük a szíves együttműködést.

Fr. Srádi Benjamin Fr. Kádár Kristóf fr. Bőjte Mihály

Székelyudvarhely 2008-05-06