Mi idézi elő a fejfájást?

Nyomtatás

ImageA fejfájásnak sok típusa van, de leggyakoribb az a fajtája, amely a fáradtság, stressz okozta izommerevség következménye.

 

 

A masszázs feszültségcsökkentő és általános lazító hatása révén gyakran varázslatos módon elmulasztja a fejfájást. A fejfájás elmulasztásának egyik leggyorsabb módja az arcmasszázs. A legsúlyosabb fejfájás gyors enyhítése érdekében először masszírozzuk meg a nyak és a fej hátulsó részét, majd a homlokot, a szemek tájékát és a halántékot. A homlok gyengéd, könnyű végigsimítása még a legmakacsabb fejfájást is enyhíti.

A legtöbb fejfájásért okolható izomfeszültség a nyak és a koponya hátulsó részén található izmok összehúzódásával jön létre. Az erek összeszűkülnek, ami megakadályozza a salakanyagok távozását. Ez érzékenységhez és a tarkó fájdalmához vezet, amely később kiterjedhet a fejre, a halántékra és a szem környékére is. A fejfájás kiváltó oka leginkább a stressz és a szorongás, a helytelen testtartás, a szem megerőltetése, a fáradtság és az időjárás-változás. Rendszeresen jelentkező fejfájásnál célszerű orvoshoz fordulni, aki segít az ok meghatározásában.
Impulzus