Félezer gyermek otthonát fűtötték

Nyomtatás

Félezer gyermek otthonát fűtöttékMagyar intézmények támogatása a dévai Szent Ferenc Alapítványnak

 

 

A dévai Szent Ferenc Alapítvány gyermekotthonaiban a magyarországi Bethlen Gábor Alap, Emberi Erőforrás Minisztérium, és a Magyar Külügyminisztérium által biztosított támogatás révén sikerült átvészelni a tavalyi és idei tél fűtési időszakát.
A támogatások a dévai Magyarok Nagyasszonya Kollégium, a Petrozsényi Jézus Szíve Gyermekvédelmi központ, valamint a Tusnádfürdői Szent László Gyermekotthon felé irányultak. Ezekben az otthonokban közel félezer erdélyi magyar nehéz sorsú gyermek nevelkedik, s a támogatásoknak köszönhetően sikerült fedezni az otthonok megterhelt fűtésszámláit, és biztosítani a gyermekek számára a meleg otthont. Ehhez a Bethlen Gábor Alap: 2 000 000 Ft, az Emberi Erőforrás Minisztérium: 4 000 000 Ft, a Külügyminisztérium pedig a Bethlen Gábor Alapon keresztül további  5 000 000 Ft összeggel járult hozzá.
Ezúton a Szent Ferenc Alapítvány köszönetet mond ezen magyar állami intézmények támogatásáért, melyek támogatásuk révén több száz nehéz sorsú erdélyi magyar gyermek számára nyújtottak segítséget.
Varga Csaba
www.nyugatijelen.ro