Bethlen Gábor- és Kós Károly-emlékév

Nyomtatás

A Szövetségi Képviselők Tanácsa február 23-án, szombaton, marosvásárhelyi ülésén határozatot fogadott el, amelynek értelmében a 2013-as évet Bethlen Gábor és Kós Károly emlékévvé nyilvánította, az RMDSZ Kulturális Főosztályának javaslatára.

„A Romániai Magyar Demokrata Szövetség 23 éve dolgozik az erdélyi magyar közösség jogainak kivívásán. Életerős és befogadó közösségként a szülőföldön való boldogulás, az otthonteremtés érdekében cselekszünk” – tájékoztatott hétfőn a Főtitkársági gyűlés keretében Hegedüs Csilla, az RMDSZ kultúráért felelős főtitkárhelyettese.
A főtitkárhelyettes továbbá kiemelte, hogy idén két, a fenti eszmeiséget képviselő személyiséget ünnepelünk: Bethlen Gábor erdélyi fejedelemmé választásának 400., illetve Kós Károly születésének 130. évfordulóját, akik mindketten az önálló, saját sorsa fölött rendelkező erdélyi magyar közösség megmaradását, gyarapodását tartották életcéljuknak, amely szülőföldjén méltó életet biztosít önmagának.
„A Romániai Magyar Demokrata Szövetség követendő példának tartja Bethlen Gábor és Kós Károly hitvallását: a kitartó, konok építkezés, a nap, mint nap elvégzett munka, a magyar nyelvhez, önazonosságunkhoz való ragaszkodás biztosítja az erdélyi magyar nemzetközösség jövőjét” – hangsúlyozta a kulturális főtitkárhelyettes.
www.nyugatijelen.com