60 000 biblia a pekingi olimpián

Nyomtatás

ImageA Bibliatársulatok Világszövetségének közlése szerint Pekingben mintegy 50 000 újszövetségi szentírás áll a sportolók és nézők rendelkezésére kínai és angol nyelven az olimpiai faluban. További 10 000 példányt osztanak szét szabadon a kínai fővárosban.

A bibliák fedőlapján az olimpia emblémája szerepel A Bibliatársulatok Világszövetsége a világméretű sporteseményben komoly lehetőséget lát, hogy ismertebbé tegye a Bibliát. Kínában nem létezik hivatalos bibliatársulat, a szentírások behozatala vagy nyilvános árusítása nem engedélyezett.
Az első szentmise 60 év után Pekingben
60 év után első alkalommal misézhet idegen nyelven külföldi katolikus pap Pekingben. Az olimpiai játékok alatt a hatóságok összesen három külföldi lelkipásztornak engedélyezték, hogy a Szent József-templomban szentmisét mutassanak be – írja a L'Osservatore Romano vasárnapi száma. „Rendkívüli fontosságú és megindító, hogy 800 méterre a Tienanmen tértől és 1 kilométerre Hu Jintao elnök rezidenciájától szentmisét lehet bemutatni" – idézi a lap az egyik külföldi papot. Egyes értesülések szerint szeptember közepéig Peking központi templomában olasz, spanyol, német, francia és koreai nyelven lehet szentmisét tartani.
Magyar Kurír