Mezőfény: jelentkezés az idősotthonba

Nyomtatás

ImageA tegnap délelőtt, január 23-án miséztem Mezőfényen, e kedves Nagykároly melletti helységben. A szentmise után meglátogattam az idősek otthonát, jelenleg nyolc lakója van e nagyon szépen, jól megépített három hektáros parkban lévő háznak, és szeretettel várják a jelentkezőket...

Szeretettel,

Csaba t. 
Hamarosan átadtják a  Szent JúdásTádé Alapítvány által, egy holland társszervezettel közösen épített idősotthont Mezőfényen - tájékoztatta honlapunkat Heinrich Mihály polgármester, az alapítvány elnöke.
Az 56 férőhelyes létesítmény iránt már eddig is igen élénk érdeklődés mutatkozott, jelen pillanatig huszonnégy idős jelentkezett. A kuratórium határozata értelmében 1200 lejt kell majd egy bentlakónak fizetnie a teljes ellátásért, így elsősorban a külföldön dolgozó gyerekekkel rendelkezők laknak majd az otthonban. Az intézmény komoly munkalehetőséget is jelent majd a településen: 22 alkalmazottat fog foglalkoztatni a tervek szerint.
Az előrejelzések szerint a létesítményben helyből, a környékbeli településekről, Nagykárolyból és Szatmárnémetiből egyaránt érkezni fognak leendő otthonlakók. Nagy részüknek a gyerekei külföldön tartózkodnak, a többiek jó anyagi helyzetben vannak.
Szatmár.ro