Egy szervezet sem tett annyit a történelemben a szegényekért, mint a katolikus egyház

Nyomtatás

ImageMiért vagyok katolikus? – ezzel a címmel írt cikket az U. S. Weekly magazin fiatal újságírónője, Carolyn E. Davis a New York Post húsvét vasárnapi számába arról, miért büszke katolikus az egyházat érő támadások ellenére. Mint írja: 2000-ben fejezte be a felnőtt katekumenátust és lett katolikus a környezete alig leplezett bosszúsága ellenére.

New Yorkban nem egyszerű katolikusnak lenni, és ugyan elmagyarázták nekem, hogy ez keskeny út, de nem tudtam elképzelni, hogy ennyire – írja cikkében Carolyn Davis.
Hozzátette: Fulton Sheen érsek mondta egyszer, hogy alig pár száz olyan ember van az Egyesült Államokban, aki gyűlöli a Katolikus Egyházat, viszont milliók gyűlölik azt, amiről úgy gondolják, hogy az a Katolikus Egyház, a kettő pedig nem ugyanaz.
A sorozatos botrányok miatt állandóan negatív üzenetekkel bombázzák őt a Facebookon és a Twitteren. A Katolikus Egyház azonban több, mint ez a botrány – figyelmeztet az újságíró. Az egyház többet tett és tesz a betegekért, a szegényekért, éhezőkért, szenvedőkért és a magukrahagyottakért, mint bármely más csoport és intézmény a történelemben – vélekedik Carolyn E. Davis.
Végül megvallja: Jézussal való kapcsolata – mindenekelőtt az Eucharisztiában – lelki tartásának forrása és csúcsa, amit sohasem fog elhagyni.
Magyar Kurír