Országszerte fogható az Erdélyi Tv

Nyomtatás

ImageA Romtelecom Dolce magyar csomagjában fogható a csatorna

 

 

 

 

 

Noha eddig legtöbben csak az interneten tudtak az Erdélyi Magyar Televízió adásába bekukkantani, mostantól országszerte fogható – bár egyelőre csak a Romtelecom Dolce magyar csomagjában.

Az Erdélyi Magyar Televízió 2008. július 1-jén lépett ki az éterbe, kísérleti adást sugározva, egy marosvásárhelyi, földfelszíni frekvencián, de adásuk leginkább csak Marosvásárhelyen és környékén fogható. Aki pedig antenna nélkül szerette volna nézni, az plusz csomagként kellett kérje azt az RCS szolgáltatónál.
Május 17. óta azonban országszerte nézhető az Erdélyi Magyart Televízió adása a Romtelecom Dolce magyar csomagjában. A földfelszíni sugárzással terjesztett adás pedig továbbra is vételezhető Marosvásárhelyen valamint Sepsiszentgyörgyön és közvetlen környékén, továbbá kábelszolgáltatók közreműködésével Maros megye területén. A csatorna vezetőinek ígérete szerint pedig a közeljövőben több erdélyi helyi kábelszolgáltató kínálatában fog szerepelni.
„Jelenleg 24 órás adásidővel, napi 11 órás műsorral rendelkezünk, amelynek minősége és mennyisége folyamatos fejlesztés alatt áll. Műsorfolyamunk gerincét a reggeli műsorból, négy élő híradóból, illetve a naponta jelentkező tematikus magazinműsorokból álló, mintegy 3 órás, saját gyártású műsoraink adják” – áll az Erdélyi Tv szerkesztőségünkbe is eljuttatott sajtóközleményében.
A televízió egyelőre főként marosvásárhelyi híreket, műsorokat gyárt, ugyanis a 36 tagú stáb marosvásárhelyi székhellyel rendelkezik. „Bár elsődleges célkitűzés az anyanyelven történő informálás, televíziónk alapvető szerepkörén túlmutatóan egy Románia-szintű, referenciaértékű magyar nyelvű televíziós médiatermékké, szolgáltatóvá kíván válni” – nyilatkozta Nagy Zsolt a televízió munkáját felügyelő Janovics Jenő Alapítvány elnöke.
Szász Cs. Emese