Andrea Bocelli az abortusz ellen

Nyomtatás

Andrea BocelliAz abortusz ellen készített videót Andrea Bocelli, a híres énekes. A felvétel címe: Egy kis történet az abortuszról. Ebben a zongoránál ülve édesanyja történetét meséli el, miszerint az orvos azt ajánlotta neki, hogy vetesse el gyermekét, mert nagy valószínűséggel fogyatékkal születik majd. A felvételen az énekes megköszöni édesanyjának, hogy „jól döntött”. 

A dalban egy kórházba került kismamáról van szó, akinek vakbélgyulladása van. Az orvosok a gyomrára tett jéggel kezelik, majd azt javasolják, abortálja a gyermekét, mivel fogyatékosnak születik majd. „De a fiatal, bátor édesanya máshogy döntött, és a gyermek megszületett – mondja Andrea Bocelli. – Az édesanya a mamám volt, a gyermek pedig én. Talán partizán vagyok, de mondhatom, a mamám jól döntött.”
Az énekes azt reméli, hogy így bátoríthatja azokat a nehéz helyzetben lévő kismamákat, akik nem szeretnék elvetetni a gyermeküket, hanem meg akarják menteni az életét.
Bocelli 12 évesen vesztette el a látását teljesen, miután foci közben fejberúgták.
A videót a www.IamWholeLife.com stábja készítette, ami a Human Rights, Education and Relief Organization (HERO – angolul „HŐS”, Emberi Jogok, Oktatás és Enyhülés) kezdeményezése. A szervezettel együttműködik a híres abortuszellenes sztár, Eduardo Verastegui is.
Magyar Kurír