Áttörés

Nyomtatás

Áttörés: magyar óra a román köztévében

Állandó magyar műsor indul hétfőn a román közszolgálati televízióban. A román televíziótársaság kolozsvári területi stúdiójának nemzetiségi szerkesztősége Erdélyi figyelő című műsora hétfőtől péntekig mindig ugyanabban az időpontban jelentkezik.
Ha tetszett a cikk, ossza meg ismerőseivel
Megosztás az IWIW-en Megosztás a Facebook-on Csiripelés Twitter-re Küldés e-mailben
A romániai magyar közszolgálati televíziózás 41 éves történetében először fordul elő, hogy egy magyar nyelvű műsort hétfőtől péntekig mindig ugyanabban az időpontban sugározzon a román közszolgálati televízió – írja a Krónika című kolozsvári napilap hétfői számának címlapján. Az Erdélyi figyelő című, egyórás magazint hétköznap 16 és 17 óra között tekinthetik meg a tévénézők a kolozsvári területi tévéstúdió regionális csatornáján.
A műsor főszerkesztője, Bardocz Sándor elmondta, hogy a romániai magyar társadalom minél szélesebb rétegét szeretnék kiszolgálni, ezért mindennap más-más tematikus műsorral jelentkeznek. A hétfőt az aktualitásoknak szenteli az Erdélyi figyelő. A kedd a kultúra, a szerda pedig a család napja. Ezen a napon a párkapcsolatoktól kezdve a család szinte valamennyi ügyes-bajos dolgáig mindenről szó esik majd. A csütörtök témája az erdélyi magyar közösség. Az egyházak és a szórványmagyarság gondjai egyaránt terítékre kerülnek. Péntekenként a hétvégére „hangol” a közszolgálati csatorna színes, szórakoztató magazinnal. Az Erdélyi figyelő szeretne nyitni a kortárs művészetek felé, mivel korábban nem volt olyan műsora a közszolgálati televízió magyar adásának, amely hangsúlyosan foglalkozott volna ezzel a területtel. A műsor rövidesen a világhálón is elérhető lesz a www.kolozsvaritelevizio.ro oldalon.
(MTI)/MNO - GB