Góbé kontra multik

Nyomtatás

ImageSzékely vállalkozók a multikkal szemben. Huszonötre emelkedett azon székelyföldi termelők száma, akik az alig fél éve alapított Góbé márkanévhez csatlakoztak. Sajt- és tejtermékek, csángó kenyér, mézek és háziszörpök sorakoznak a Székelyföld-üzletlánc saját márkaneve alatt, melyeket kizárólag helyi termelők állítanak elő.


A székely szinonimájaként használt Góbé brandhez hat hónap alatt több mint 100 termékkel 25 székelyföldi termelő-vállalkozó csatlakozott. A Varga Mézeskalács családi vállalkozás az elsők között kezdte forgalmazni kézzel készített, valódi mézből előállított termékeit Góbé márkanév alatt.
A kizárólag székelyföldi termelőket tömörítő Góbé márkanév Hargita megyei városaiban működő Székelyföldi üzletlánc saját kereskedelmi márkája.
"Sikernek könyveljük el azt, hogy a bevezetés óta az átlagkosárérték több mint 15 százaléka már Góbé terméket képvisel." Gönczi Dezső, a Székelyföldi Üzletlánc marketingfelelőse.
A tejtermékeket, házi gyümölcsleveket, lekvárokat, burgonyás pékárukat, felvágottakat tömörítő Góbé termékek alternatívát kívánnak nyújtani az uniós importáru-dömpinggel szemben. Céljuk bizonyítani, hogy helyi termékekkel is biztosítható megfelelő ár és minőség.
 erdely.ma
Nézze meg a Duna Televízió Váltó című műsorának összeállítását: