Születnek ma is vértanúk és szentek

Nyomtatás

b_300_300_16777215_00_images_stories_Szent_Istenkeresok_murad.jpgSzületnek ma is vértanúk és szentek... Isten dicsőségére, a Szír nép a ferences rend és az egész világ dicsőségére!!

Szeretettel,

Csaba t.

A hivatalos vatikáni hírügynökség megerősítette: megöltek egy 49 éves ferences szerzetest Szíriában. Sajtóértesülések szerint Francois Muradot június 23-án szír dzsihadisták ölték meg. Azután végezték ki, hogy a Dzsabhat al-Núszra csoport tagjai elfoglalták a kolostorát.
A Catholic Online és a Huffington Post is belinkelt egy rossz minőségű amatőr videófelvételt, mely állítólag a szerzetes kivégzését mutatja be. Ezen az látható, hogy egy megkötözött férfi két társával törökülésben ül (a Catholic Online szerint ő Murad), körülöttük harcosok Allahot dicsőítik.
Miközben a férfinak egy konyhakéssel vágják el a torkát, többen közelhajolnak, hogy lefényképezzék vagy felvegyék a kivégzést. Az oldal értesülései szerint Muradot álíltólag azzal vádolták meg, hogy együttműködött Aszad rendszerével.
Murad egyébként rögtön felszentelése után kezdte el felépíteni az említett kolostort. Pierbattista Pizzaballa szentföldi ferences kusztosz (rendfőnök) a következőket írta az esetről: „Imádkozzunk, hogy ez a képtelen és szégyenteljes háború hamar véget érjen, és Szíria népe újra rendes életet tudjon élni.″
A nem rég meggyilkolt szerzetes három rövid kézírott levelet hagyott hátra a kivégzése előtt miután a nyugat áltál támogatott iszlamista zsoldosok körbevették azt a keresztény falut ahol tartózkodott és emberiség elleni bünöket követtek el a civil lakosság ellen ..ezekből a Szíriai Hírek lefordított pár sort:
Francois Murad így fogalmazott arabul :
“A Fegyveresek körbe vették a falut, nem tudjuk elhagyni .. leégették a templomot és lerombolták a szűz Mária ereklyetartót és kirabolták a kolostorokat .. de magam felfogom áldozni szeretett hazánkért Szíriáért..
“Mi veszélyben vagyunk itt , minden nap eltünik egyikünk innen de emlékezzen majd az egyházam hogy boldogan adtam életmet minden keresztényért ebben az országban , ők bármit is csinálnak nem fogják megtörni a hitünket mely az úr Jézus sziklájára épült, és Isten adja hogy betudjuk bizonyítani szeretetünket iránta és mások riánt, én az életemet felfogom áldozni a békéjért a világon meg elsősorban hazámért Szíriáért”
“minden új nap sötétebb az előzőnél, lassan telnek a napok .. ahogy felkel a nap elkezdünk új óvó helyet keresni magunknak mely megvéd a bombák elöl.. ékszaka meg próbálunk fennmaradni hogy megvédhessük magunkat azok elöl kik a keresztény vérét megengedték maguknak .. de a sötétség ellenére is érezni tudom a nap titkos jelenlétét , és csak azt könyörgöm Istentől hogy győzze le a fénye a sötétséget mely miatt idáig eljutottunk”..
Szíriai Hírek, Index nyomán