Ferenc pápa Assisibe látogat

Nyomtatás

b_300_300_16777215_00_images_stories_Szent_Szent_helyek_assisi_basilica_570x375.jpgOktóber negyedikén, Assisi Szent Ferenc liturgikus emléknapján a Szentatya az umbriai városba látogat. Az eseményt a BonumTV élőben közvetíti!

 

Ferenc pápa pénteken reggel hét órakor helikopterrel indul a Vatikánból Assisibe, ahova mintegy háromnegyed órás repülés után érkezik meg. A Szerafikum Intézet sportpályáján a Szentatyát Domenico Sorrentino érsek, Assisi-Nocera Umbra főpásztora, továbbá az olasz kormány és a helyi közigazgatási szervek képviselői, illetve az olaszországi apostoli nuncius fogadja.
Reggel nyolc órakor a Szerafikum Intézet templomában a pápa találkozik az ott élő fogyatékos gyermekekkel és betegekkel, akiket beszéddel köszönt. Kilenc órakor magánlátogatást tesz a Szent Damján szentélyben, ahol Michael A. Perry ferences miniszter generális fogadja. A Szentatya rövid imát mond a templomban. 
Fél tízkor a püspökségen találkozik a szegényekkel, akiket Assisi püspöke mutat be Ferenc pápának. Hozzájuk intézett beszéde után a Szentatya átsétál a püspökség közelében található Szűz Mária templomba, ahol magánlátogatást tesz. Ezután az Assisi Bazilika felső templomába megy, hogy lerója tiszteletét Szent Ferenc sírjánál. 
11 órakor a pápa az Assisi Szent Ferenc bazilika előtti téren szentmisét mutat be. A szertartás után a Szentatya a helyi Karitász székhelyén együtt ebédel Assisi főpásztorával és a központ szegényeivel. Délután fél háromkor magánlátogatást tesz az Assisitől négy kilométerre, a Subasio hegyen található remeteségben, ahova Szent Ferenc és követői visszavonultak imádkozni. Itt megtekinti Szent Ferenc celláját és imádkozik. Három órakor a pápa a Szent Rufinus székesegyházba megy, ahol beszéddel köszönti a papokat és a szerzeteseket, valamint az egyházmegyei lelkipásztori tanácsok tagjait. 
Délután négy órakor Ferenc pápa a Szent Klára bazilikába látogat, ahol először a kriptában lerója tiszteletét a szent ereklyéi előtt, majd csöndes imába mélyed a Szent Damján feszületnél, végül pedig köszönti a klauzúrás szerzetesnőket. Ezután a Szentatya autóval az Angyalos Boldogasszony bazilikába hajt, közben üdvözli az út mentén várakozó fiatalokat. A bazilikában a szerzetesi közösség fogadja a pápát, aki csöndes imát mond a Porciunkulában. Ezután a templom előtti téren válaszol az umbriai fiatalok négy képviselőjének kérdéseire. 
Ferenc pápa október negyedikei assisi lelkipásztori útjának utolsó programjaként este fél hétkor az Assisitől három kilométerre található rivotortói szentélybe látogat, ahol megtekinti Szent Ferenc kőkunyhóját. A pápa helikoptere várhatóan este nyolc órakor érkezik vissza a Vatikánba. 
http://bonumtv.hu/