Áprilisban avatják szentté XXIII. János pápát és II. János Pál pápát

Nyomtatás

b_300_300_16777215_00_images_stories_Szent_Fopasztorok_john_john_paul.jpgNagyszerű!!! Megérdemlik!! Nekünk meg szükségünk van rájuk, világító fényükre, ragyogó példájukra! Engem megnyugtat, boldoggá tesz, hogy a szentek útján járhatok, azon az úton, melyen oly sokan jártak, s melyen  XXIII János, és II. János Pál pápa is koptatott!! 
Örömteli szívvel,

Csaba t.
Jövő év április 27-én avatják szentté XXIII. János pápát és II. János Pál pápát - jelentette be hétfőn Ferenc pápa.
Az egyházfő a bíborosokkal tartott vatikáni konzisztóriumon közölte a dátumot. Ferenc pápa júliusban hagyta jóvá a két néhai katolikus egyházfő, Angelo Giuseppe Roncalli (1958-1963) és Karol Wojtyla (1978-2005) együttes szentté avatását.
A pápa a riói világifjúsági találkozóról Rómába tartó repülőúton úgy nyilatkozott az újságíróknak, hogy Roncalli és Wojtyla is „jó pápa" volt, „közös szentté avatásuk üzenet lesz az egyháznak".
Április 27. az Isteni Irgalmasság ünnepnapja, amelyet II. János Pál vezetett be az egyházban Faustina Kowalska lengyel szent tiszteletére. A lengyel pápa 2005 áprilisában ennek az ünnepnapnak az előestéjén hunyt el. Április 27-én lesz 75 éves Stanislaw Dziwisz bíboros, krakkói érsek, II. János Pál egykori személyi titkára.   
Az olasz hírügynökségek értesülései szerint a tavaszi dátumra azért is esett a választás, mert a II. János Pál szentté avatására nagy számban várt lengyel zarándokok a téli hónapokban nehezebben tudnak utazni. II. János Pál temetésére és 2011. május elsejei boldoggá avatására is másfél millióan érkeztek Rómába, többségében lengyelek és olaszok. A két pápa közös szentté avatására még nagyobb tömeget várnak.
A konzisztóriumon Angelo Amato, a Szentté Avatási Kongregáció prefektusa röviden ismertette a két pápa életútját. Hangsúlyozta, hogy az olasz és a lengyel pápa is „mély történelmi változások korában élt", és mindketten a béke és az emberi méltóság védelmét szolgálták.
II. János Pál szentté avatási eljárása során csodaként ismerték el Floribeth Mora Díaz Costa Rica-i asszony gyógyulását, aki a pápa boldoggá avatásának napján imádkozott Wojtylához. II. János Pált rekordidő alatt, halála után kevesebb mint tíz évvel avatják szentté. Ennél gyorsabb csak padovai Szent Antal kanonizációja volt még a 13. században.
A 2000-ben boldoggá avatott XXIII. János szentté avatását bizonyított csoda nélkül is engedélyezte Ferenc pápa.
A szentté avatás dátumának bejelentése után a pápa és a bíborosok tanácskozása zárt ajtók mögött folytatódott. A bíborosok között van az a nyolc is, aki keddtől a kúria és az egyház reformjaira tesz javaslatokat a pápának.
www.bonumtv.hu