Jótékonysági vásár a fogyatékkal élők világnapján Csíkszeredában

Nyomtatás

b_300_300_16777215_00_images_stories_Jo_Rendezvenyek_1386084124_4452.jpgDecember 3-án, a fogyatékkal élők világnapja alkalmából az előző évekhez hasonlóan idén is megszervezték az adventi jótékonysági vásárt Csíkszeredában a megyeháza oszlopcsarnokában.

A Gyulafehérvári Caritas Tanácsadó Iroda Fogyatékkal Élőknek, Hargita Megye Tanácsa Szociális és Gyermekvédelmi Vezérigazgatósága, valamint a Hargita Megyei Mozgássérültek Egyesülete közösen szervezte meg az immár hagyományosnak számító jótékonysági vásárt, melyen a megye különböző pontjairól érkező, fogyatékkal élőkkel foglalkozó szervezetek állították ki és kínálták eladásra a szeretettel és türelmes munkával elkészített kézművestermékeiket, a kézzel készített karácsonyi ajándéktárgyakat és a különféle dekorációs kiegészítőket.
A vásár hivatalos megnyitóján Elekes Zoltán, a szociális és gyermekvédelmi vezérigazgatóság vezetője köszöntötte a kiállítókat és az érdeklődőket.
– A rendezvény évről évre bővül, szépül, egyre tartalmasabb lesz. December 3-án a fogyatékkal élők világnapján nem csomagokat, segélyeket osztogatunk, nem szakmai konferenciát hívtunk össze, hanem azt próbáljuk megmutatni, hogy fogyatékkal élő embertársaink is képesek létrehozni szép dolgokat – emelte ki Elekes Zoltán.
Demeter Zsuzsa, a Gyulafehérvári Caritas Tanácsadó Iroda Fogyatékkal Élőknek programkoordinátora örömét fejezte ki, hogy már a vásár megnyitója előtt is szép számban vásároltak a kiállító huszonnégy egyesülettől, szervezettől.
– A város közössége már ismeri a vásárt, együtt ünnepel velünk. Ünnep ez a nap, hisz meg tudjuk mutatni a munkáinkat, értékeinket – véli Demeter Zsuzsa.
Közlemény