Az erdélyi nehéz sorsú árvák megsegítésére hatodik alkalommal rendezték meg Győrben a Szeretet napok

Nyomtatás

Image Böjte atya, ferences rendi szerzetes gyermekmentő missziója Erdély 40 pontján 1500 árvát karolt fel. Ennek költségeihez, a győriek idén is több, mint 6 millió forinttal járultak hozzá adományaikkal. Megható, hogy a történelmi Magyarország legkeletibb, legnyomorúságosabb körülményei között tengődő árvák, számíthatnak a legnyugatibb országrész lakóinak jóindulatára - mondta a Kárpát-medence szerte - így Győrben is - jól ismert Böjte atya, a Szeretet napok megnyitóján.

Az adakozók szeretetforintjai jó helyre kerülnek. A Ferenc rendi szerzetes alig bírta sorolni azokat az eseteket, amikor a jó szándékú emberek segítsége reménytelen helyzetű gyermekek sorsát fordította jóra.
Böjte Csaba elmondta: - Én igent mondtam ennek a nagytatának, befogadtam a gyerekeiket, és magam sem hittem, de ebből a két gyerekből mostan egyetemista lett. Én azt hiszem, hogyha csak ez a két gyerek indult volna el a Szeretet napok tüzétől, akkor is megérte.
Böjte atyát nemrégiben Brüsszelben is fogadták, így rajta keresztül az árvák szava az Európai Unió elnökéig is eljutott - hangzott el a jótékonysági rendezvényen, amit a Duna Televízió is támogatott.

Duna TV

 

Image

 

Image

 

Image 

 

Image 

 

Image