Macik hoztak örömet a kis betegek szívébe

Nyomtatás
Multithumb found errors on this page:

There was a problem loading image http://www.magnificat.ro/portal/images/stories/zoom/Maci-eso-hullott-a-jegpalyan/viewsize/1106_bt100411_3430.jpg
There was a problem loading image http://www.magnificat.ro/portal/images/stories/zoom/Maci-eso-hullott-a-jegpalyan/viewsize/1106_bt100411_3430.jpg

ImageRemek felkészülési lehetőséget nyújtott a magyar válogatottnak a hétvégi Pannon Hoki Gála, ahol vasárnap a norvégok elleni 2:1-es szép győzelem mellett rengeteg macinak is örülhettek a nézők.

 

 

A 4451 db macit és egyéb plüssállatot a magyar jégkorong válogatott játékosai a Tűzoltó utcai gyermekklinika betegeinek, valamint Böjte Csaba Alapítványának és a balassagyarmati gyermekotthon kis lakóinak adják át.

A második harmad enyhe norvég fölénye után a játékrész negyedik percében Horváth András passzából Ladányi Balázs lőtte be a magyar válogatott és egyben a mérkőzés első gólját, és már repülhettek is a macik a Tűzoltó utcai Gyermekklinika, a Balassagyarmati Gyermekotthon és a Dévai Szent Ferenc Alapítvány gyermekei javára. A második alkalommal megrendezett jótékonysági akciót a Magyar Jégkorong Szövetség a Pannonnal karöltve a tavalyi kezdeményezéshez hasonlóan hetekkel az esemény előtt kezdte szervezni, a felhívásra szinte minden néző válaszolt. A 4451 darab macit összesen 5392 résztvevő dobta be, amely csak kevéssel maradt el a tavalyi maciszámtól, de a beteg gyerekek arcára így is sok-sok mosolyt sikerült varázsolni.
„Nagyon-nagyon igyekeztünk, hogy mind a szurkolóknak, mind a gyerekeknek örömet szerezzünk, ezért fokozott erőbedobással hajtottunk az első gólért - emlékszik vissza Ladányi Balázs, a magyar válogatott első gólját szerző játékos a mérkőzésre. Az átadáson így fogalmazott: „A sok kis boldog arc látványa hihetetlen élmény volt, és annyi erőt adott, ami biztosan ki fog tartani a világbajnokságig is, ahol remélem, hasonló teljesítményt tudunk majd nyújtani.”
A macik egy részét a Tűzoltó utcai Gyermekkórház kis betegeihez vitték a válogatott játékosok, ahol Dr. Garami Miklós, osztályvezető főorvos így emlékszik vissza az eseményre: „Nagyon fontosnak tartjuk a kezdeményezést, és nagyon örülünk, hogy a tavalyi akció után ismét a kiválasztott kórházak közé tartozhatunk. A Tűzoltó utcában a beteg gyerekek szenvedése és az őket gondozók nehéz feladata sokszor rányomja a bélyegét a mindennapokra, a hokis fiúk érkezése azonban hihetetlen örömet varázsolt a kórtermekbe, és csodálatos volt látni, ahogyan a kis betegek és a nagyfiúk együtt mosolyogtak a macikra. Mi a klinikán mindent megteszünk, hogy feledtetni tudjuk a kicsikkel a fájdalmakat, hiszen a gyógyulásban ez a legfontosabb, és ebben hatalmas segítséget nyújtanak majd nekünk a játékok.”
A plüssállatok másik része határon túli kicsikhez vándorol, ahol Böjte Csaba gyermekei már nagyon várják az ajándékokat: „Nagyon hálásak vagyunk a kezdeményezésért, és nagy örömünkre szolgál, hogy az utánunk jövő generáció így olyan hatalmas szeretetet kaphat, amiből táplálkozhat – mondta Böjte Csaba a szervezés kapcsán. „El fogjuk juttatni az ajándékokat a rászoruló román, magyar és cigány kisgyereknek, hogy így is megvalósuljon a Kárpát-medence összefogása.”

Ágoston Judit

{zoomcat catid=837}