Magyarok kenyere 2016

Nyomtatás

Az idén Kovács Ágnes, a székelyhídi gyermek Jézus otthonunk vezetője képviselte alapítványunkat, augusztus 20-án Pécsen, a Magyarok Kenyere rendezvényen! Nekem Washingtonban kellett legyek a tavaly felszentelt Szent István kápolna búcsúján! b_300_300_16777215_00_images_stories_Alapitvany_Hirek_14068272_1293489743996313_4077452696480516178_n.jpg

A nagylelkű rendezőknek köszönjük nagy szeretettel, hogy az idén is a támogatottak sorában lehetünk! Isten fizesse minden egyes szem búzát, mit irgalmas szeretettel a gazdák felajánlottak a bajban lévő gyermekeknek!! 

Hálás szívvel megosztom Kovács Ágnesnek a Pécsen elhangzott beszédét!

Szeretettel,

Csaba t. 
Dicsértessék a Jézus Krisztus, Békesség Istentől, Dicsőség Jézus Krisztusban.
Szeretettel köszöntöm a más felekezetekhez tartozó kedves jó vendégeket, határon innen és határon túl, jövőket !
Hálás köszönettel tartozom a Pécsi magyar testvéreimnek, hogy itt lehetek, Önökkel együtt megünnepelni Szent István magyar királyunk ünnepét és vele együtt Nemzetünk áldott kenyerét ,,sok millió búzaszem,egy nemzet,, jegyében.
De jó lenne friss kenyérnek lenni,
Illatommal a világot körbelengni.
Adni magamból bárkinek,aki éhes.
Ha nincs mivel várj,csak hagyni, hogy téphess.
Csak hagyni ,hogy megpirult kérgemet
majszolják csintalan gyermekek
Hogy tépjenek ,osszanak bátran, 
Hisz kovász koromtól csak erre vártam.
És ha csak árva morzsák maradtak belőlem,
Az éhes galambok is lakjanak jól tőlem. 
Jakabovits László - KENYÉR
Áldottak legyenek a kezek , akik a kenyérért dolgoznak, aki a trágyát szétszórja ,az ki áldott földet szántja, a gazt írtja, gépeit vezényli éjjel-nappal,aki csépel, aki lisztet őröl , korpát és darát, kovászol és dagaszt, keleszt, szakaszt, formál ,kenyeret, pogácsát, lángost,kiscipót ,mind,….de jó ! 
Áldott a kéz ,aki a tüzet ,lángot vezényli, hogy finomra süljön, hogy legyen mit osztani,legyen elég kenyér, áldott legyen ki ad és elfogad, áldott kenyér ,mely ezek évekre értünk érik a kalász a ,,kincs,, áldott kenyér ,legyen az fekete, barna vagy fehér, s csak akkor jövünk rá hogy mennyit ér . 
Elötökbe jöttem megköszönni a Dévai Szent Ferenc Alapítvány és a 2134 bajban lévő gyermek nevében , kik egy év alatt, sokat rengeteget fejlődtek, tanulásban ,illedelmesek lettek, imádkozni hálát tudnak adni az áldott mindennapi kenyérért mely a TI munkátok áldott gyümölcse. Áldott munkás kezek, áldott jó szívek, Ti kik önzetlenül összegyűjtöttétek Isten nevében és tudjátok hogy minden áldott morzsa ,ez mind a sok millió búzaszem és egy nemzet nevében ,ajándékképpen kapjuk meg Tőletek. 
Mély hálával és köszönettel tartozunk ,e nagy nagy ajándékért , Szent Ferenc Atyánk , 800 éves fájának a Székelyhídi Otthon az egyike, a 84 ága közül, ez a legfrissebb, legújabb virágzó ága,ott ahol ma Isten nevében 23 kis madárka a szépen virágzó ágon csicsereg egy kis fészekben. Három éve születtünk meg ,egy romos kastélyt vettünk át 49 évre, és nap mind nap szépen alakulunk a Gyermek Jézus Szent neve alatt. 23 lelket ,ártatlan kis szívet,kiemeltünk a kegyetlen sorsból- Rossz tanulók voltak, otthonról nem teli tarsollyal jöttek, és lám- lám a jó szó , a szeretet nyelve, a mindennapi áldott kenyér és eledel , az Önök összefogásának jóvoltából jutott el hozzánk. Ebben az iskolai évben sikeresen zárták le tanulmányi évüket. Az 1-4 osztályban minden áldott gyermek oklevelet hozott haza, otthonunkba , a mostani fészekbe.
Hálát jöttem adni , KORINEK professzor úrnak és lelkes jó csapatának, hogy annyi meg annyi gazda és munkás szívét megnyitotta, megérintette a gyermekeink sorsa,kedves Mangel családnak és Tombor Lacibácsinak, mi sem maradunk le a szép hálától, minden áldott nap imánkba foglaljuk ,adakozóink nevét,a gazdákét,a trágyát szóró emberé ,a földet szántóé, az aratóé, a péké, azokért akik nagylelkűen e drága szülőföldünk szent termését megosztották a legkisebbekkel !
Reményik Sándor írja a Mindennapi kenyér című versében ,
Amit én álmodom, 
Nem fényűzés ,nem fűszer, csemege, 
Amit én álmodom ,
Egy nép szájában betevő kenyér,
Lelki kenyér az éhező szíveknek,
Asztaláldás mindenki asztalán.
Mindenért ,Istennek és az Ő szent nevében adakozó jótevőinknek legyen hála és köszönet !Adja a jó Isten ,hogy szálljon áldás minden adományozó családjára és munkájára hogy e gyönyörű Kárpátmedencében minden család asztalára jusson bőségesen puha tápláló kenyér !
S , MERT JÓ TENNI, JÓ , szeretetüket , szerető támogatásukat ,Isten fizesse, köszönjük mindnyájuknak. 
Kovács Ágnes- Székelyhíd
Pécs- Augusztus 20 ( 2016-08-16 )