Az idei csíksomlyói pünkösdi búcsú mottója: „A Szentlélek száll le rád.”

Nyomtatás

b_300_300_16777215_00_images_stories_Szent_Unnepek_somlyocsucs-Endre.jpgLehet, hogy a pünkösdi búcsús szónok egyedül misézik Mária lábánál, és mi mind az internet jóvoltából leszünk csak ott, de a búcsút megfogjuk tartani! Egész biztos, történjék bármi, az Isteni kegyelem kifog áradni az életünkben!!

A mivel a remény hal meg utoljára, ezért bizalommal nézünk a holnapba!! Bízzunk az Isteni gondviselésben, és várjuk a Szentlélek kiáradását. 

Szeretettel, 

Csaba t.

Az alábbiakban a Szent Istvánról nevezett Erdélyi Ferences Rendtartomány közleményét olvashatják:
A pünkösdszombati csíksomlyói fogadalmi nagybúcsú az idei évben május 30-ra esik, melyet az Eucharisztia éve és az 52. Nemzetközi Eucharisztikus Kongresszusra való lelki felkészülés jegyében szervezünk mi, ferencesek, a kegyhely őreiként. Ennek fényében választottuk a 2020-as év jelmondatát, mely a nagybúcsú mottója is egyben: „A Szentlélek száll le rád.” (Lk 1, 36)
A búcsú szervezése az idei év elején a hagyományos módon kezdődött: a szentmise rendjének összeállítása, a szónok meghívása, a Csíksomlyó Üzenete című kegyhelylap előkészítése stb. A koronavírus-járvány terjedését lassító rendeletek, a kijárási tilalom és annak esetleges meghosszabbítása azonban bizonytalanná tette a búcsú hagyományos módon történő megszervezését. Korai még pontos információk közlése a búcsú folyamatát illetően, de minden tőlünk telhetőt megteszünk, hogy a fogadalmi búcsú napján ha zárt körben is, de szentmisét mutassunk be a kegyhelyen. Amint biztosabb lesz a világjárvánnyal kapcsolatos korlátozások részleges feloldása, közleményben fogjuk tájékoztatni a zarándokokat a búcsús szentmisébe való bekapcsolódás lehetőségéről.
Addig is a kegyhely honlapján – csiksomlyo.ro – és Facebook-oldalán (Csíksomlyó – kegyhely) élőben követhetők, illetve visszanézhetők a kegyhelyen bemutatott szentmisék. Ugyanitt a kegyhely programjaival és a búcsúval kapcsolatos információk is megtalálhatók.
A ferences testvérek
www.romkat.ro