Karácsonyi jókívánságok Csíksomlyóról

Nyomtatás

„A szeretetnek nem az a lényege, hogy mi szeretjük Istent, hanem hogy Ő szeret minket, és elküldte Fiát engesztelésül bűneinkért” (1 Jn 4,10).

Kedves szeretteink, barátaink és támogatóink!
Karácsony a szeretet ünnepe, mégpedig azé a szereteté, amellyel Isten szeret minket.
„A szeretetnek nem az a lényege, hogy mi szeretjük Istent, hanem hogy Ő szeret minket, és elküldte Fiát engesztelésül bűneinkért” (1 Jn 4,10).
Az elmúlt esztendőben, ti mindannyiotok nagyon szerettetek minket. Imáitokkal, tanácsaitokkal, adományaitokkal segítettétek a Szent István Otthon diákjainak nagy családját, akinek nemcsak számban gyarapodott szépen, hanem tudás terén is, meg lelki téren is. Hála nektek mi, még gyerekeként nem éreztük a mumusként emlegetett krízist hiszen asztalunkon mindig volt kenyér, egy kis csokoládé, és más finomság. Szobáinkat az áhított otthon melege és új bútorok illata lengi át. Hálásak vagyunk, kik azért fáradoztak, hogy kápolnánk szépüljön, a tabernákulumért, a gyönyörű oltárért, padokért. Hálát adunk azokért, akik velünk tanultak és segítettek át tanulási nehézségeinken,s erőt kérünk meg türelmet számukra hogy Isten útján tovább kalauzolhassanak minket. Hálát adunk a sok szép lelkigyakorlatért, melyek megtisztelték, megszentelték házunk és udvarunk minden apró zúgát. Köszönjük, - s búcsúzunk Wass Albert karácsonyi gondolataival:
„Nyissátok meg szíveteknek minden ablakát, és eresszétek be oda a napfényt, hadd pusztítson ki belőletek minden sötétséget ezen a karácsonyon. A civódás, pártoskodás nemzetéből változzatok át a szeretet nemzetévé, s lássátok meg: attól a pillanattól kezdve veletek lesz az Isten. Megmaradásunknak, megmaradásotoknak, a magyar sors jobbra fordulásának ez az egyetlen lehetősége. Adjon az Úristen boldog, áldott karácsonyt, és szeretetben gazdag újesztendőt mindnyájatoknak!”
Wass Albert
Békés Karácsonyt és örömteli Új esztendőt kívánunk! Sok -sok szeretettel Csíksomlyóról Zsóka nevelő, munkatársai és kedves diákjai