,,Talpra Petőfi...”

Nyomtatás

b_300_300_16777215_00_images_stories_Alapitvany_Hirek_marciusiifjak.jpg1848. március 15-ére emlékezve a diáktanács által szervezett ünnepi előadás nemcsak Petőfit elevenítette meg, hanem az egész Pilvax Kávéház életre kelt a szemeink előtt, és vele a '48-as események lendülete, egész hangulata.

A karácsonyi pályázataink kiértékelésével és díjazásával egybekötött rövid kis műsor a Nemzeti dallal és a 12 ponttal megmutatta az évforduló lényegét: mi kellett ahhoz, hogy a mi generációnk számára immár természetes legyen az egyenlőség, szabadság, testvériség elve és hitvallása. Reményeink szerint kellemes meglepetést és örömet szereztünk kedves vendégeinknek is, miközben megmutattuk, hogyan ünnepeljük mi csárdással, székelyruhában nemzeti ünnepünket. Az előadást követően együtt örültünk a pályázat nyerteseivel, Lázár Emőkével, Nagy Doinával és Tompos Marikával, akik a ,,Mikulás bácsitól”, Jendronovics Gábortól, és segítőitől, a ,,krampuszoktól” műveikért jutalomban részesültek, és még egy laptopot is kaptunk a Telenornak köszönhetően, aminek szintén mindannyian nagyon örültünk. Amikor ránk került a sor az ajándékozással boldogok voltunk, hogy mi is adhattunk egy kis csekélységet, a fiúk által készített Tau-keresztet és a lányok által varrt teafüves zsákokat.
Így az este során mindannyian együtt érezhettük át nemcsak az ünnep fontosságát és szépségét, hanem az ajándékozás örömét és meggyőződésünk súlyát is, miszerint hogyha mi, a nemzet jelene ismerjük, értjük és tiszteljük múltunkat, akkor a jövőnk is megalapozott.
Lázár Annamária
M.Á.G., X.A.