Őszi beszámoló Csobánkáról

Nyomtatás
Multithumb found errors on this page:

There was a problem loading image 'images/stories/zoom/Beszamolo-csobankarol/viewsize/2012.10.13..jpg'
There was a problem loading image 'images/stories/zoom/Beszamolo-csobankarol/viewsize/2012.10.13..jpg'

2012.10.13..jpgA nyár nagyon jól és gyorsan telt a Házban. Sok program volt számunkra és a gyerekek számára is: volt úszó tábor, cserkész tábor, lelkigyakorlatok, közös kerti munkák, állatgondozás a gyerekekkel, önkéntes napok, adományok szállítása.

 

 

Kedves Csaba testvér, kedves Tamás, kedves Munkatársak!
A nyár nagyon jól és gyorsan telt a Házban. Sok program volt számunkra és a gyerekek számára is: volt úszó tábor, cserkész tábor, lelkigyakorlatok, közös kerti munkák, állatgondozás a gyerekekkel, önkéntes napok, adományok szállítása.
Szeptemberben feltöltődve a tanév kezdés jól sikerült. A gyermekeinket hivatalosan (nevelési tanácsadón keresztül)  átkerültek egy Szentendrei Specialis Iskolába, ahol mind a képzés, mind az ottani közösség javukra válik.
A napköziseinknek is volt nyári tábor kétszer a nyár folyamán itt nálunk és ők is megkezdték szeptemberben a foglalkozásokat. A napközi teljesen hivatalossá vált itt helyben, a nyár végén volt ellenőrzése Hédinek és mindent rendbentaláltak. Jelenleg 9 napközisünk van! Egy kislány ment el, mert egy speciális bentlakásos iskolába irányították.
Két nevelőt sikerült beiskoláznunk a most októberben induló tanfolyamra: egyik Erika aki itt lakik nálunk a  kislányával  Ő  a régi anyák közül való és az elmúlt évben igazán megállta a helyét, az állami szervek is ezt igazolták,amikor az idei jelentkezését elfogadták. Nagyon örülünk neki. Van egy másik jelöltünk is, aki tanár ember, aki a tanfolyam ideje alatt itt tevékenykedik a házban, így megismerhetjük a hétköznapokban is és Csaba testvér is tud így vele találkozni.
A 8 gyerekes Varga család is velünk kezdte az évet, a gyerekek szépen fejlődnek.
A lelkigyakorlatok továbbra is folynak a házban: szeptemberben Lengyelországból 40fő zarándok volt a  Házban Domonkos atyák vezetésével, utána 32 ferences Diák volt Szentendréről Timóteus atya vezetésésvel, voltak nálunk a pálos zarándokok  pálos atyákkal, Zsókáékat is örömmel fogadtuk ( Mindig nagy öröm, ha az Alapítvány Házaiból érkeznek vendégek :-)
Szeptemberben és októberben is volt önkéntes napunk, a törökbálinti fiatalok és sok kedves régi önkéntesünk szorgoskodott a ház körül. Külön örömünkre szolgált a Gondviselő Úristen újabb csapatot küldött hozzánk a Csillaghíd Alapítványon (Dömötör Nórán )  keresztül a Midio Hungary Kft munkatársai nagy örömmel jöttek el hozzánk segíteni és anyagilag is támogatták (puffer tartály) a ház gazdaságosabb fűtésének a kialakítását.Hálásan köszönjük nekik és nagyon szép napot töltöttünk együtt, Isten fizesse meg nekik.
A pomázi atya engedélyével Oltáriszentség van a kápolnában, a  hivatalos engedélyeztetés folyamatban van. Csaba elvégezte a lelkipásztori kisegítői tanfolyamot, így engedélyt kapott a szentség kitételére, betegek ellátására és igeliturgia végzésére.
A kisbabánk szépen növöget:-)
Nagyon hálásak vagyunk mindenért!
Kedves Csaba testvér, kedves Tamás így zajlik az élet Csobánkán, ahová nagy szeretettel várjuk Csaba testvért és Tamásékat is.
Imádságos szeretettel kérünk a Mi Atyánktól áldást az Alapítvány minden Gyermekére, Munkatársára, Önkénteseire és Támogatóira.
Szeretettel:
Ceci, Csaba és a gyerekek

{zoomcat catid=1620}