Illemtani csapatverseny Déván

Nyomtatás

b_300_300_16777215_00_images_stories_Otthonaink_Deva_deva.jpgA téli vakációban Déván is megrendeztük magyarországi mintára az illemtani csapatversenyt.

A rendezvény három napig tartott és minden itt vakációzó gyerek részt vett benne. Az első nap délelőtt a kicsikkel, és délután a nagyokkal beszélgettünk az illedelmes viselkedésről. Házi feladatként a gyerekek otthon olyan szabályokat gyűjtöttek, amik nem hangzottak el a beszélgetésen.
Második nap a kicsik egy ugróiskola segítségével sajátítottak el újabb hasznos tudnivalókat és a nagyok elkészítették az Illemfát. Ezután került sor a csapatok kiválasztására, akik másnap összemérték a tudásukat. A huszonöt gyerek alkotta öt csapat: a Windows 5, a Játszó macskák, a Hópárducok, a Törpikék és a Fogyatékosok a harmadik napon versenyeztek.
A zsűri három tagból állt: Kosztandi Anna nevelőnő, Balogh Botár Ildikó szociális asszisztens és Csire Ferenc.
A verseny három fordulóban zajlott, az első villámkérdések után kiesett a Fogyatékosok csapata. A második fordulóban egy jelenetet láthattak a versenyzők, amiben az előforduló hibákat kellett megtalálni. A jelenetet Guran Carmen Mihaela nevelőnő és Dénes Adolf adta elő és a Törpikék csapata volt a szerencsétlen kieső.
A három megmaradt csapat az utolsó összecsapáson egy-egy feladatot húzott, amelyben egy adott helyzetben el kellett játszani, hogyan kell illendően viselkedni.
Mivel mindhárom csapat egyformán teljesített a zsűri az addig elért eredmények szerint a Windows 5 csapatát nyilvánította győztesnek.
Díjat kaptak az otthon leirt illemszabályokra András Szilárd és Veresan Bianka. Az ugróiskola nyertese Dobrai Zsuzsi lett, második Hamzó Kasszandra, harmadik Mezei Márián.
A szervezők meglátása szerint azonban minden gyerek nyert valamit, aki részt vett a versenyen, mert egyrészt jól szórakoztak, másrészt pedig játékosan sok hasznos dolgot megtanultak.