A csíksomlyói búcsún jártunk

Nyomtatás
Multithumb found errors on this page:

There was a problem loading image 'images/stories/zoom/A-csiksomlyoi-bucsun-jartunk/viewsize/SDC15500.jpg'
There was a problem loading image 'images/stories/zoom/A-csiksomlyoi-bucsun-jartunk/viewsize/SDC15500.jpg'

SDC15500.jpgA csíksomlyói búcsún jártunk - beszámoló Mircse Attilától

 

 

 

Számomra nagy élmény volt a múlt szombat, mert életemben először voltam a csíksomlyói búcsún. Csíksomlyón voltam már korábban, de a búcsún most először. Ilyen nagy tömeget még soha nem láttam egy helyen, ezen én magam is, meg a többiek is nagyon meglepődtünk. Jó volt látni, hogy mégiscsak sok népet (embert) érdekel az Isten, és így kötődnek a Mennyei Atyánkhoz.
Nekem nagyon tetszett a Kegytemplom is, a híres Mária-szoborral. Sajnos nem volt időnk kivárni a sort, és közel menni hozzá, de majd legközelebb ha arra járunk.
A búcsún tudtam találkozni anyukámmal is (mert ők Kézdivásárhely mellett laknak) nagyon örült anyukám is, én is, hogy megint láthattuk egymást. Utána együtt másztunk fel a hegyre, és hallgattuk meg a szép szentmisét. A hegyről lefelé szedtünk nyírfaágat búcsúfiának. Mise után már csak arra maradt idő, hogy megebédeljünk az alapítvány házánál, és már indulnunk is kellett vissza a buszhoz. Lefelé menet a Kegytemplomtól csak úgy hullámzott a nagy tömeg.
Nagyon szép nap volt, örültünk annak is, hogy hiába vittük az esőkabátot és váltóruhát, nem volt rá szükség. Vasárnap óta minden este előveszi a nevelő az onnan hozott nyírfaágat, és egy-egy Miatyánkot és Üdvözlégyet imádkozunk minden levélre. Tegnap este elfogytak a levelek. Reméljük, lesz lehetőségünk máskor is eljutni ebbe a szép búcsúba.
Mircse Attila diák, Déva

{zoomcat catid=1463}