Az árva gyermek mást is kívánhat

Nyomtatás

b_300_300_16777215_00_images_stories_Alapitvany_Hirek_gitarosok.jpgAdventi koncert a Szent Ferenc Alapítványnál

Karácsonyt váró dallamok csendültek fel hétfő este a dévai ferences kolostor templomában. A Szent Ferenc Alapítványnál nevelkedő diákokból összeállt kis zenekar bensőséges ünnepi hangulatot teremtett: gitáron, furulyán, énekhangon szólaltatva meg német, angol, magyar karácsonyi dalokat.
A Varga Csaba gitártanár által vezetett maroknyi csapathoz szegődött a nevelőkből, munkatársakból álló kórus is, hogy közösen lephessék meg az alapítványnál nevelkedő gyermekeket egy nagyon szépre sikeredett adventi koncerttel. Segărceanu Radu két saját költésű verssel is hozzájárult az est fényéhez, legbensőbb gondolatait osztva meg hallgatóságával: „Mit is jelent a decemberi varázslat? / Mikulást, manót vagy jégvirágot? / Az árva gyermek mást is kívánhat: / egy boldog, szeretettel teljes családot!”
Az érettségi előtt álló ifjú költő a koncertet követően mosolyogva mesélte, hogy itt az alapítványnál érezte meg azt a családi melegséget, szeretetet, amire mindig vágyott. Dalos társai arcán látni lehetett, hogy ők is így vannak ezzel. Az alapítvány közösségéhez tartozva, a mindennapi kenyér gondjától mentesen, igazi gyermekként várhatják a karácsonyt, tudva azt, hogy vannak, akik szeretetből gondoskodnak róluk. – Jó érzés volt a gyermekekkel együtt készülni erre a koncertre. Érezni lehetett rajtuk, hogy szeretnek összejárni, próbálni, ők is adni szeretnének magukból valamit. Egyikük sem zúgolódott a próbák miatt, pedig más évekhez képest, amikor csupán karácsonyra állt össze egy produkció, idén kicsit keményebben kellett dolgozni. De örömmel tették – mesélte a kis zenekar lelkes vezetője, Varga Csaba. Munkájukat nagy elismerés koronázta. A közel egyórás koncertet többször is megszakította az elismeréstől hangos taps, a végén pedig igazi tapsviharral jutalmazták az előadókat társaik, nevelőik. S hogy az adventi hangulat teljes legyen, a templomból kijövet, a zenekar tagjai saját készítésű mézes pogácsával kínálták hallgatóságukat.
Gáspár-Barra Réka