Gyermekek arcára csaltak mosolyt Progymosok

Nyomtatás

b_300_300_16777215_00_images_stories_Alapitvany_Hirek_progymjotekony.jpgA kupadöntőre meghirdetett "Dobj egy macit vagy egy csokit" akció ajándékait vitte Basilidesz Tibor és Daradics Csaba a Progym két játékosa, valamint Demeter Róbert játékvezető asszisztens és Gergely Imre szurkoló szerdán olyan gyermekekhez, akiknek valamilyen okból nem adatik meg, hogy családi körben, felhőtlen ünnepi hangulatban tölthessék a karácsonyt.

A szárhegyi Kájoni János gyermekvédelmi központ, gyergyószentmiklósi Szent Anna gyermekotthon és a Szivárvány gyermekotthon lakói mellett a hajléktalanszálláson élő gyermekek részesültek a jégkorong kupadöntőn bedobált játékokból és édességekből. Emellett az akció szervezői gondoltak azokra a kicsikre is, akik ezeket a napokat a kórház gyermekosztályán kénytelenek tölteni betegségek miatt.
A szerdai ajándékozás során közel kétszáz gyermeket sikerült megörvendeztetni, köszönhetően azoknak a jólelkű jégkorongkedvelőknek, akik a felhívásra plüssjátékokat vagy csokoládét dobáltak be a jégre a döntő első góljánál.
Ezzel azonban nem zárult le a jótékony megmozdulás. Vasárnap este ugyanis 537 plüssjátékot, 170 tábla csokit és több mint tíz kilónyi kisebb méretű házicsokit, szaloncukrot és egyéb csokit gyűjtöttek össze a kishokisok a pálya jegéről. A megmaradt ajándékok átadására a vakáció után kerül sor, mivel most nincsenek a gyermekek óvodákban, iskolákban.
A szerdai ajándékozásban Basilidesz Tibor és Daradics Csaba a Progym két játékosa, valamint Demeter Róbert játékvezető asszisztens és Gergely Imre szurkoló vállaltak szerepet.
Számos gyermeket meglepett a jégkorongozók látogatása, többen meg is ígérték, hogy ők is hokisták lesznek. S biztosan el fognak menni a Progym mérkőzéseire is szurkolni - adja hírül a Progym SK Facebook-oldala.
www.gyindex.ro