Házaink-Gyerekeinkről rövid beszámoló

Nyomtatás

b_300_300_16777215_00_images_stories_Alapitvany_Hirek_2012-283-k.jpgAz iskolai év kezdetén Gyulafehérváron két család típusú otthonnal indultunk, három szociális családdal.

 

Kedves Csaba testvér, kedves támogatók, barátaink!

Az iskolai év kezdetén Gyulafehérváron két család típusú otthonnal indultunk, három szociális családdal.
A gyerekek között voltak olyanok, akik képtelenek voltak együtt-működni az iskolával, nevelővel ez miatt január végén úgy döntöttünk, hogy átszervezzük a házakat. Ehhez közrejátszott az is, hogy egyik kolléganőnk gyermek-nevelési szabadságra ment. A családok átszervezésével két szociális családba helyeztük el a gyermekeket, így elég volt csak egy házat működtetni. Itt összesen 20 gyermeket rendezünk plusz egy napközis gyereket, ő estére hazamegy. Idén három nyolcadikos gyerekünk végzett, közülük egy fiú, jó képességgel, jó magaviselettel, ő a Gyulafehérvári Teológiai Líceumban ("kántor iskola")szeretne tovább tanulni. Két lányunk ügyes kezű, szép helyes gyerekek, Szovátán, illetve a Csíksomlyó-i kollégiumban szeretnék tovább folytatni tanulmányaikat.
Szép tartalmas év volt. Egyes gyerekek kicsit egyszerűbbek, viszont jelesek viselkedésben, munkában, mások tanulásban is szépen teljesítettek. Voltak akik tantárgy-versenyeken is részt vettek ,szép eredményeket értek el. Egy gyerekünk van, akinek beilleszkedési, tanulási és viselkedési problémái vannak az iskolában, de itthon is képes "feszültséget kelteni". Ezzel az esettel kapcsolatban közösen a szülőkkel, (akikre egyébként számítani nem nagyon lehet) a tanító- nénivel és az igazgató úrral közösen le szeretnénk ülni, hogy döntést hozhassunk a jövőre nézve. Sok pozitív visszajelzésben volt részünk a tanárok részéről, viszont van még csiszolni való dolog a tanulást illetően. Én személy szerint összességében meg vagyok elégedve a gyerekekkel, kollégákkal, egyaránt. Mindannyian törekvő emberek vagyunk, úgy látom mindannyiunknak fontos a jó ügyekben a szép és a haladás szolgálatában állni.
b_300_300_16777215_00_images_stories_2012-830-k.jpgCsaba testvérnek és a sok jóakaratú embernek köszönhetően idén sem szenvedtünk semmiben hiányt, sőt hálás szívvel kijelenthetem, hogy számottevő gond nélkül telt el az év, egyszóval mindenkinek mindene meg volt amire csak szüksége volt. Ezért különös -képpen hálás vagyok a Jó Istennek és azoknak a jó akaratú embereknek akik mellénk álltak akár anyagilag, szellemileg vagy ha csak egy jó szóval is. A jó Isten áldását kérem életükre családjaikra munkájukra!!! Külön köszönetet szeretnék mondani tanítóknak tanároknak, akik nagy szeretettel és megértéssel voltak gyerekeink iránt ! Köszönöm a Péri "angyalok", nem csak karácsonyi jelenlétét, hanem év közben is meg-meg leptek minket. Egyszóval hála és köszönet mindazoknak akik által létrejöhetett és működhet a "csoda" !!!
Szeretettel :
Laci