Kisiratos - Pio Atya Gyermekvédelmi Központ

Nyomtatás

ImageIstennek hála, az idén új feladatokat és új gyermekeket is kaptunk Csaba testvértől. Tavaly szeptemberben még csak kilenc, ám az idén már tizenhárom gyermek otthonául szolgál a Pio Atya Gyermekvédelmi Központ.


Vegyes társaság alakult ki nálunk, hisz Székelyföldről, Hunyad, Temes és Arad megyéből is kaptunk gyermekeket. Mindegyik védencünk ajándék, kincs amelyet meg kell, hogy becsüljünk. Számukra Csaba tesvér és a kisiratosi család jelenti az egyetlen reményt, kiutat az otthoni tragikus, elkeserítő helyzetükből. Az év elején érkezett hozzánk, kilátástalanná váló családi helyzetéből, egy Temes megyei hatodikos fiú. Néhány napja kaptunk három gyermeket, egy kis székely faluból. A három testvér 16, 14 és 11 éves. Sajnos, az alkoholizmus szüleiket megmérgezte, megváltoztatta. Volt, hogy a gyermekeknek a hóba kellett aludniuk, mivel féltek apjuk terrorjától. Mindennap imádkoztak azért, hogy Csaba tesvér egyik otthonába kerüljenek. Az Úr meghallgatta az imájukat, most itt vannak velünk, Boldog Pio Atya oltalma alatt. Idén februárban indítottuk el a napközinket, ahol tizenhárom szociálisan rászoruló gyermek kap meleg ebédet, délutáni foglalkoztató órákat. Úgy érezzük, nagyon fontos dolog ez, hisz ezekkel a gyermekekkel otthon semmit sem foglalkoznának, így tanulmányaikban lemaradva, végleg elkallódnának. 

A Kisiratos környéki falvak is komoly szociális problémákkal küszködnek. Több családot is találtunk, ahol az alapvető szükségleteket sem tudják biztosítani a gyermekek számára. Megpróbáljuk orvosolni a bajokat, ebből kifolyólag hamarosan gyarapodni fog az otthon létszáma. Szépen, lassan haladunk előre, megteremtve egy igazi kis családot, ahol szeretetben, tiszteletben nevelkedenk Isten legszebb ajándékai, a gyermekek.         

A két szociális családot befogadó ház 2006 nyarán készült el.
Felelős vezető: Halai Mónika

Cím: RO-315201, Dorobanti 66
Telefon: 00-40-257-535174
Mobil: 00-40-740-892028
E-mail: Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.

Majzik Tamás (önkéntes nevelő)


Image