Metodikai nap Kovásznán

Nyomtatás
Multithumb found errors on this page:

There was a problem loading image http://www.magnificat.ro/portal/images/stories/zoom/Kovasznai_hazunk/viewsize/1839_b.jpg
There was a problem loading image http://www.magnificat.ro/portal/images/stories/zoom/Kovasznai_hazunk/viewsize/1839_b.jpg

Kovászna2010. április 22-én, Kovásznán a helyi iskolánál metodikai napot tartott a tanári kar.A Boldog Apor Vilmos Gyermekvédelmi központ lakói  így otthon maradtak. 

 

 

 

 

A nap folyamán rengeteg vonzó program közül választhattunk. E programokat szeretnénk megosztani mindenkivel.

Gyönyörű  reggelre ébredtünk. A Nap sugarai fényesen ragyogtak be az ablakon,a madarak pedig hangosan énekeltek. Az aznapi jelszavunk a következő  volt:"a szeretet vezéreljen minket!"A nevelőnő  azzal ébresztett, hogy a mai napon három tárgyra figyeljünk: könyv, tű, hangszer. Vagyis: olvassunk, varrjunk és gyakoroljunk a gitáron, furulyán és orgonán.
A délelőtt folyamán csocsó bajnokság lett szervezve,bárki benevezhetett,akinek volt egy kis gyakorlata hozzá. A hangos drukkereknek köszönhetően jó volt a hangulat. A felnőttek szerint minden játékosnak példás volt a kitartása.
Az ízletes ebéd elfogyasztása után egy kis pihenő  következett, majd egy nagyobb lány közreműködésével rajzversenyre került sor. A verseny témája a tavasz volt. A rajzolóknak egy óra állt rendelkezésükre. Nagyon sok szép, ügyes rajz készült el, a legszebbeket díjazták, de mindenki dicséretbe részesült.
A délután szinte elrepült. Estefelé a kántor bácsi és a nevelő bácsi nekifogtak az egész ház számára flekkent sütni, nem is hagyták abba ezt az áldásos tevékenységet négy óra hosszat. Minden család nagy étvággyal fogyasztotta el az ínycsiklandozó falatokat. A családunkból két lány, Edina és Andrea finom képviselő fánkot készített az egész ház számára.
Este, amikor lefeküdtünk, mindenki arcán mosoly lakozott, mert különlegesen szép nap volt.  Egyhangúlag azt mondtuk, hogy sok ilyen érdekes napot kellene még szervezzünk.
Szeretettel,

Jonica Xénia, Dénes Boglárka,

Kovászna