A kovásznai napközi

Nyomtatás

ImageKedves Noémi!

Ismeretlenül is nagy nagy szeretettel köszönöm a kedves leveledet, és azt a támogatást, mely lehetővé teszi keresztlányod nevelését. Áldjon meg a jó Isten egészséges, szép babával, melyet békés szeretetben neveljetek fel férjeddel. A jó Isten fizesse meg, hogy felkínáltad a kedves barátnődnek is a segítség lehetőségét. Biztos, hogy népünket, nem az óbégatás, és a siránkozás fogja megmenteni, hanem az összefogás, és a becsületes munka. Köszönöm, hogy ebben társak lehetünk!

Hálás szeretettel,

Cs.t.
Két éve jártunk először Kovásznán, idén sikerült újra meglátogatnunk fogadott keresztlányainkat. Az utóbbi alkalommal "csak" egy gyerek miatt utaztunk hosszú kilométereket, idén már több gyerekkel vártuk a találkozást. Barátnőmmel általános iskolában ismerkedtünk meg. Azóta tart a barátság, így lett ő is "keresztszülő".
ImageNagyon örülünk annak, hogy a gyerekeknek adott egy biztos háttér, ami segíti őket mindenben. Mivel fogadott keresztlányaink napközisek, így sikerült betekintést nyernünk nemcsak az otthon, hanem a napközi életébe is. Annak ellenére, hogy ők nem töltenek annyi időt az otthonban, mint a bentlakók, nagyon nagyon fontosnak tartjuk a napközi szerepét. Ezeknek a gyerekeknek tényleg rendkívüli segítség az, hogy vannak biztos pontok az életükben. A mindennapokban biztosan számíthatnak valamire, valakikre. Pedagógusnak lenni mindig nagy felelősség, egy gyerek életében meghatározó szerepet töltenek be a tanárok, nevelők. Kisebb korban még inkább. Ezért is szeretnénk megköszönni Kovács Zsuzsa napközis nevelőnek mindazt, amit ezekért a gyerekekért tesz. Bármikor készséges, segítőkész és elérhető, ami a távolság áthidalása miatt nagy könnyebbséget jelent a folyamatos kapcsolattartásban. Keresztlányaink mindig nagy szeretettel beszélnek róla és ez a legjobb visszajelzés nekünk arra, hogy rendben vannak a dolgok.
ImageNagy örömmel tölt el, hogy megtettük most is ezt a nagy utat. Mivel férjemmel szeptemberre babát várunk, barátnőm pedig külföldön dolgozik, nem tudjuk mikor tudunk újra keresztlányainkkal  Kovásznán találkozni..de egy a lényeg, most megtettük ezt a távot és örültünk egymásnak. Keresztlányainkat idézve: "Jót mulattunk együtt." Arról nem is beszélve, hogy rengeteg szeretetet és kedvességet kaptunk mi is.mindenkinek csak ajánlani tudom, hogy hasonló fába vágja a fejszéjét, mert az a fa, ami eleinte nagynak tűnik, favágás közben már nem is látszik olyan hatalmasnak.ez tényleg nagy kaland.
Üdvözlettel:
Stipkovits Noémi