Majális Kovásznán

Nyomtatás
Multithumb found errors on this page:

There was a problem loading image http://www.magnificat.ro/portal/images/stories/zoom/Majalis-kovasznan-2010/viewsize/majalis023.jpg
There was a problem loading image http://www.magnificat.ro/portal/images/stories/zoom/Majalis-kovasznan-2010/viewsize/majalis023.jpg

Image2010 május 7-én, pénteken, első ízben szerveztük meg Kovásznán a Boldog Apor Vilmosról elnevezett Gyermekotthon majálisát.

 

 

 

 

Meghívtuk a gyerekek tanítóit, tanárait, osztályfőnökeit, támogatóinkat, a város vezetőségét és arra gondoltunk, hogy minden család főz az udvaron valami finomat. Nem is lett volna semmi baj, de az időjósok  állandóan rossz időt mondtak be a tévébe és a rádióba is.Bizakodtunk, imádkoztunk, aztán buli előtti éjszaka mennydörgés és villámlás költött fel bennünket.

Reggelre kitisztult az ég, a rigók vidáman koncerteztek a fákon és mi boldogan kezdtük el a készülődést.Ebéd táján szél kerekedett és az ég ismét beborult, de mi még mindig reménykedtünk. 3 óra körül volt aki neki is kezdett a főzésnek, kisütött a nap és úgy látszott, hogy minden rendben lesz. Nem volt szerencsénk, mert a végén ernyő alatt főztünk. Nagyon jó volt így is és mindenkinek ajánljuk az esőben való majálisolást, mert ugyebár könnyű szép napos időben "garden party"- t szervezni! Tessék kipróbálni gulyást főzni a zuhogó esőben!
A legnagyobb sikert a napközisek fuszulykás bográcsa aratta, mindenki abból kért és a végén a bográcsot ki is mártották. De nagyon finom volt a lánycsalád krumplis- lasagnes  bográcsa és a fiúk kolbászos- csipőspaprikás- pityókás bográcsa is. A másik lánycsalád gulyás levest főzött, akkora adagban, hogy a másnapi ebéd is meg volt oldva. A sok eszem-iszom után asztali- tenisz játék következett és öröm volt nézni, ahogy a rendőr bácsi megveri a tanár urat... aztán a tanár úr megverte a munkatársakat....
A gyerekek két eső között labdáztak, fociztak, ugráltak, bújócskáztak és rengeteget nevettek.
Este felé jött az alpolgármester úr a feleségével, nekik is minden ízlett. Nápolyszeletet hoztak a gyerekeknek. Két tanárnő eperrel kedveskedett és a rendőr bácsi felesége házicsokival édesített minket. Mindenkinek köszönünk mindent!
Az est egy rögtönzött koncerttel fejeződött be: a rendőr úr és az alpolgármester úr felesége énekelt nekünk egy órán keresztül. A gyerekek nagyon élvezték, táncoltak, tapsoltak, kurjongattak és énekeltek.
A rossz idő ellenére nagyon jól telt a házunk első majálisa, reméljük jövőre napsütésben is lesz részünk.

Kolozsi Noémi,

nevelőnő 

{zoomcat catid=880}