Rétyi tábor beszámoló

Nyomtatás

Kelemen Antal karnagy úr meghívására az idén harmadikszor vehettünk részt a megyeközi furulyatáborban.

A tábor a rétyi "Antos János" általános iskola területén volt megszervezve június 27 és július 9-e között. Több mint 150 gyerek vett részt. Otthonunkból 6 lány és 2 fiú vett részt a táborban az én felügyeletem alatt.
Vasárnap délután a karnagy úr ,a megnyító beszédében, kifejezte örömét,hogy a Szent Ferenc Alapítvány megint képviselve van gyerekeink által. Kiemelte gyerekeink példás magaviseletét, fegyelmezettségét és szorgalmát.
A tábor programja hűen tükrözte,hogy a furulya-tanulás a fő cél és a szorakozás csak utána jött. Reggeli után, 9 órától 13 óráig furulya-órák voltak.Az ebéd után volt szabad idő 15 óráig, ez idő alatt sétáltunk,ismerkedtünk a faluval, fagyiztunk. Délután 15 órától - 17 óráig órák és utána csapatversenyek voltak,ahol gyerekeink szép eredményeket értek el.
Pontozták a szobák tisztaságát és rendezettségét is, az összesítésben a fiúk elsők, a lányok másodikok lettek.
Sajnos az első héten nagyon nem lehetett kimenni az épületböl mert minden délután esett az eső. A Feketeügy holtága körül is zárta az iskolát és két napon át a természet embargója alatt voltunk.Hála Istennek lassan leapadt a vízszint és utosó előtti estén már a parton tábortüzet raktunk.
A gyerekek nagyon meg voltak elégedve tanárjaikkal,akik szakképzettek voltak és komoly ismeretekkel rendelkeztek.A kezdők is hamar fejlődtek és az iskola minden sarkából vígan szólt a furulyaszó.
Az audiciókon meglátszott  a sikeres munka erdménye és az izgalmakat leszámítva mindenki sikeresen vizsgázott.

Délután,amikor pakoltunk össze egy kicsit mind sajnáltuk,hogy ilyen hamar eltelt a tábor.

 

Szeretettel,

                                                       Ráduly Sándor,
                                                                    Kovásznai nevelő