Júliusi beszámoló Kovásznáról

Nyomtatás
Multithumb found errors on this page:

There was a problem loading image http://www.magnificat.ro/portal/images/stories/zoom/Julius-kovasznan/viewsize/2010nyar058.jpg
There was a problem loading image http://www.magnificat.ro/portal/images/stories/zoom/Julius-kovasznan/viewsize/2010nyar058.jpg

ImageKöztudott, hogy Kovásznán és környékén a telek igen kemények szoktak lenni.

 

 

 

Nagyon fontos,hogy már nyáron beszerezzük télire a tűzifát. Az idén, a polgármester úr jóvoltából kaptunk 10 méter fát és tízet vásároltunk is hozzá. Egy jólelkű vállalkozótól két kocsi cándrát kaptunk és a régi polgármester úr is adott nekünk két méter fenyőcsapot. A fenyőcsap a törzsről levágott vastagabb ágat jelenti.

Ha a városban valahol kidől egy fa, vagy ágakat tör le a vihar, előbb-utóbb hozzánk kerül és ez is szaporítja a téli kalóriák számát.
Ezt a jó kis mennyiségű fát fel is kellett dolgozni. A ház férfi tagjai láncfürésszel fölvágták,ékkel,kalapáccsal felhasították a csutakokat. A lányok, asszonyok és a kicsi fiúk elrakták a fát az újonnan épült fásszínbe. Bizony munka van a fával, de mindenki vidáman dolgozott, hisz a mostani hozzáállásunktól nagyban függ a téli fűtés minősége.
Jó érzés tudni, hogy télen nem fogunk fázni. Ez a fa kétszer is melegít minket: nyáron, amikor feldolgozzuk és télen, amikor a fagy baltája villog.
Köszönjük mindenkinek a támogatást, jó látni, amikor befordul az udvarra egy- egy fával megrakott kocsi!
Isten fizesse mindenkinek a segítséget!

Dénes Boglárka

{zoomcat catid=944}