Egy nyári iskola felejthetetlen élményei

Nyomtatás

 A 2009- 2010- es tanévben a kovásznai Boldog Apor Vilmos Gyermekvédelmi Központ néhány gyereke nemcsak az állami iskolában folytatta tanulmányait, hanem egyházi iskolában is.

2009 őszén a Vasárnap című hetilapban a ferences szerzetesek közöltek egy felhívást, miszerint részt lehet venni egy vetélkedőn, melynek célja nem a nyerés, hanem inkább a Szent Ferenc életének megismerése volt. Természetesen beneveztünk és minden fordulóra nagy lelkesedéssel irtunk fogalmazásokat, rajzoltunk. Minden munkánk Ferencről szólt, arról az emberről, aki szerette Istent és annak minden teremtményét. Kitartottunk, minden fordulóra dolgoztunk és jutalmul egy csíksomlyói négy napos táborba részesültünk.
A tábor 2010 augusztus 12- én kezdődött, Dr.fr.Orbán Szabolcs OFM és fr.Pantea Tibor OFM szervezésében, akik nagy szeretettel fogadtak bennünket, szép szobába szállásoltak el és elhalmoztak szeretetükkel. A táborban 80 gyerek vett részt, de a vetélkedőn Erdélyből 600 gyerek nevezett be.
A táborban soha nem tudtuk előre, hogy mi is fog következni, mert Tibor testvér szerint így minden a bizalom játékává válik és elég ha néhány perccel a program előtt tudjuk meg, hogy mi is fog következni. Minden gyönyörűen meg volt szervezve, a ferencesek mindenben a pontosság elvét követték és ezt tőlünk is elvárták. Ami számomra a legfontosabb volt, az az, hogy soha egy percig sem unatkoztunk, állandóan történt valami érdekes, sokat játszottunk. Szent Ferenc életéről sok érdekes dolgot tudtunk meg, rajzokat készítettünk, rövid jeleneteket mutattunk be. A nyeregbe kirándultunk, sok szép emlék jutott eszünkbe, hisz a pünkösdi búcsú mindenki életének részévé vált. Felemelő érzés volt reggel és este zsolozsmázni a ferences testvérekkel és szentmisén részt venni a kegytemplomban.
A tábor utolsó napján ajándékba kaptunk egy- egy TAU keresztet, amit azóta is szívesen viselünk magunkon. A kereszt Assisiből származik és olajfából készült.
Isten fizesse a ferences testvéreknek és segítőiknek az irántunk való sok szeretetet és törődést.

Jonica Xénia,

Kovászna

{zoomcat catid=952}