Gondolatok a fiatalokhoz

Nyomtatás
Multithumb found errors on this page:

There was a problem loading image http://www.magnificat.ro/portal/images/stories/zoom/Kovasznai-otthonunkban/viewsize/p1150141.jpg
There was a problem loading image http://www.magnificat.ro/portal/images/stories/zoom/Kovasznai-otthonunkban/viewsize/p1150141.jpg

ImageKovásznai gyerekeket kérték, hogy Szent Pál apostol stílusában írjanak egy levelet a mai fiatalsághoz.  Ráduly Sándor kovásznai nevelő bácsink is tolat ragadott, és megírta az alábbi levelet, úgy gondolom, hogy ez az írás mindannyiuknak szól, olvassuk el szeretettel.

Csaba t.


 

 

Pál, Isten akaratából, Jézus Krisztus apostola, az Erdélyben élő Krisztus Jézus hívőknek. Kegyelem és békesség nektek Atyánktól, az Istentől és Jézus Krisztustól, a mi Urunktól.

Azóta, hogy értesültem Urunk, Jézus Krisztusba vetett hitetekről és minden szent iránt tanúsított szeretetekről, mindig hálát adok értetek és imádságomban újra és újra megemlékezem rólatok. Ti is halottak voltatok bűneitek következtében, amelyekben azelőtt éltetek. Hatalmas Istenünk határtalan szeretete kiáradt azonban Szent István királyotokra, akinek jóvoltából megnyitottátok szíveteket Krisztus tanítása felé, mert írva van, hogy: " Akinek nem hirdették majd meglátják, s megértik majd akik hírét sem hallották".
Ti, a Szent Szűz oltalmába fogadott fiai " éljetek méltón a hivatáshoz, amit kaptatok, teljes alázatban, szelídségben és türelemben". Ne legyetek közömbösek, ne fordítsátok el arcotokat Urunktól. Ma,jobban mint régen, szükség van a tiszta szívre, amely befogadja a keresztény tanítást. Rohanó világunk ki akarja zárni Urunkat, saját, ön csinálta, hamis ideálokkal próbál boldog lenni. Szükség van a tanúságtétélre, hogy a szeretet határtalanul kiáradjék minden emberre. Isten nem kér rendkívüli tetteket csak azt, hogy éljetek úgy, mint a világosság fiai. A világosság gyümölcse csupa jóság, igazságosság, egyenesség. Ne legyen részetek a sötétség meddő tetteiben, inkább ítéljétek el őket. A Sátán szüntelenül működik, hogy a bűn magvait elszórja a megkövült szívekben. A pénz és a hatalom eléréséért egyre többen feladják a keresztény tanítást csakhogy kielégítsék kapzsi vágyaikat. Gondosan ügyeljetek tehát arra  hogyan éltek: " ne balgán, hanem bölcsen. Ne legyetek értetlenek, hanem értsétek meg az Úr akaratát."
Miért cicomázod fel testedet mindenféle divatos csecsebecsékkel, melyek rövid idő alatt elavulnak? Adidas ruhaneműkben,Nike és Puma cipőkben pompáztok mialatt lelketek meztelenül fetreng a bűn mocsarában. Miért hódoltok  be a látszat kéjes világának? " Fojtsátok el tehát tagjaitokban ami földies: az erkölcstelenséget, a tisztátalanságot, az érzéki vágyakat, a bűnös kívánságokat."
Plazmatévék mélyén érdekpróféták tálcán kínálják fel a boldogságot, de lelkük halott régen, csak még nem tudják. Szekták, " vallások"  jelennek meg, mint eső után a gombák a média segítségével. A hangszórókból globális téboly dicshimnuszát hallod. " Minden szabad", de nem minden használ. " Minden szabad", de nem minden szolgál javunkra. " Nem az a megbízható, aki magát ajánlja, hanem akit az Úr ajánl".
Fontos tehát, hogy magatokba szálljatok és őszintén lelkiismeretet tartsatok. Istennek mennyi teret hagyok? Mikor hagyta el utoljára ima az ajkamot?
Fontos egy új értékrend felállítása, amely élén Isten foglal helyet. "Ha tehát Krisztussal feltámadtatok keressétek ami fönt van, ahol Jézus ül az Atya jobbján. Ami ott fönn van arra legyen gondotok, ne a földiekre."
Urunk Jézus Krisztus kegyelme, Isten szeretete és a Szentlélek közössége legyen veletek!