Kórustalálkozó Kovásznán

Nyomtatás

b_300_300_16777215_00_images_stories_Alapitvany_Hirek_pict1008.jpgKovásznán minden Adventben megrendezik a helyi kórusok találkozóját, idén a Pastorala kamarakórus volt a szervező és a központi református templomban zajlott le az esemény. A hat létező kovásznai kórusból öt vett részt december 11-én, délután öt órától ezen a találkozón. A hatodik kórus nem volt jelen, mert vezetőjüket gyász érte.

Kórusunk, a Schola Patrona Hungarorum idén a következő kórusmüvekkel lépett fel: Illumina faciem tuam-communio, Ó kicsinyke Betlehem- dél német dallamra, Sík Sándor írt szöveget és a Soli Deo Gloria- Paul Kickestatt műve. Mindenki szépen énekelt, heti két- három próba volt, hogy sikerüljön szépen felkészülni.
A többi kórusvezető és a jelenlevő zenetanárok azt a véleményt nyilvánították ki, hogy évről- évre szebben énekelünk.
Minden kórus emléklapot kapott, melynek mottója: ,,Az Úr vezessen végig az úton, szerteszét ha sodor is a sors...,, -ősi ír áldás.
Ez volt a tizedik ilyen jellegű kórustalálkozó Kovásznán, mi idén negyedik alkalommal vettünk részt ezen a kulturális eseményen.
A helyi diszkó termében ezután agapéra került sor, melyre mindenki hivatalos volt. A megmaradt kenyeret a szervezők nekünk adományozták.
Most is bebizonyosodott, hogy a zene képes összekötni bármilyen vallású,korú vagy nemű embereket.
Legyen minden Isten dicsőségére! Soli Deo Gloria!
Szeretettel,
Noémi