Kirándulás Csíksomlyóra

Nyomtatás

b_300_300_16777215_00_images_stories_Alapitvany_Hirek_dscf3870-k.jpgA Mikulás Bácsi és segítői jóvoltából, a kovásznai ház gyerekei 70000 forintot nyertek egy rajz pályázaton, amit kirándulásra lehetett elhasználni.

 

 

Kedves Támogatók!
2011 május 13-án egész házunk népe, 56 személy, Csíksomlyóra utaztunk, mert sokan közülünk nem jártak még e szent helyen.
Szállásunkat Zsóka nevelőnő jóvoltából a Szent István házban oldottuk meg, hálásan köszönve vendéglátóink kedvességét, szolgálat készségét! Az élelmet itthonról vittük magunkkal.
Vonattal utaztunk, melynek összköltsége 700 lej volt, a többi 300 lejt élelemre,édességre és ásványvízre költöttük.
Programunkban a következő dolgok szerepeltek:gyaloglás, kirándulás a nyeregbe, szalonna sütéssel, focival fűszerezve. Lelki élményekben is részünk volt, hisz a hely adott volt az elmélkedésre, Istenre figyelésre. A kápolnácskákat is meglátogattuk, a keresztekhez a kisebb gyerekek virágokat vittek. Imádkoztunk annak a 16 éves fiúnak az emlékezetére állított keresztnél, akit Isten nagyon korán magához szólított.
A kegytemplomba is bementünk, hisz ez volt kirándulásunk fénypontja. Sokunkat mélyen megérintett Szűzanya szépsége, bátorító jelenléte. Az üres szent sír látványa sem volt mindennapi, megerősített bennünket a hitben, hogy a halál után találkozunk Jézussal, aki előttünk érkezett az Atyához. Anaklét atya spontán módon odajött hozzánk és szép szavakkal, mély gondolatokkal buzdított minket, Hamisítatlan humorával pedig mosolyt csalt az arcunkra.
Szép időnk volt, jól éreztük magunkat és ezt hálás szívvel köszönjük mindazoknak, akik lehetővé tették nekünk ezt a felejthetetlen kirándulást. Isten fizesse!
Szeretettel,
a kovásznai Boldog Apor Vilmos Ház közössége