Március 15 - Kovásznán

Nyomtatás
Multithumb found errors on this page:

There was a problem loading image 'images/stories/zoom/2012-marcius-15-kovaszna/viewsize/IMG_4629.jpg'
There was a problem loading image 'images/stories/zoom/2012-marcius-15-kovaszna/viewsize/IMG_4629.jpg'

IMG_4629.jpgNemzeti ünnepünket Kovásznán minden évben megüljük, kellő komolysággal és tényleges részvétellel.

Idén is, mint az már hagyománnyá vált, részt vettünk a március 13-án megszervezett szónoklat versenyen. Ennek célja, hogy a fiatalok elmondják azt, hogy számukra mit üzen  március 15. Középiskolás diákok írják le gondolataikat, majd elmondják egy zsűri előtt, akik  kiértékelik és a legjobbnak minősült szöveget az ünnepen a város központján fölállított színpadon elmondhatja a szerzője. A mi feladatunk ezen a versenyen az, hogy énekekkel ecseteljük az ünnep szépségét és fontosságát.
Idén házunk kis zenekara, a HANGfoglalás állt színpadra a kultúrházban és, amíg a zsűri kiértékelte a szónoklatokat, addig játszott. A zenekar tagjai: Szántó István-dob, Szántó Annamária-szintetizátor, Dénes Boglárka-gitár, Jonica Xénia-basszusgitár, Kádár Izabella-ének, Kolozsi István-gitár, ének. A közönség vastapssal és könnyes szemekkel hálálta meg a zenekar előadását.
Március 15-én a központi színpadon énekelt házunk kórusa, a Patrona Hungarorum. Három éneket adtunk elő, ezer ember jelenlétében. Fölemelő érzés volt.
Az ünnep számunkra már reggel elkezdődött, hisz lányaink magától értetődően ünneplőbe öltözve mentek iskolába, kokárdával a kabátjukon. Az emberek tapsa ismét megerősített abban, hogy igenis kell énekelni, kell szavalni és kell emlékezni! Nemzetünk jövője a mi gyerekeink jövője is és meg kell tanítani őket az ünneplésre.
Isten áldd meg a magyart!
Kolozsi Noémi,
Kovászna

{zoomcat catid=1409}